Skip to content

Accountancy Gemak: slimme oplossingen voor accountants

Peter Jansen
Alles over Accountancy Gemak

Wat is Accountancy Gemak?

In 2019 waren pakweg 2000 geregistreerde accountants in ons land actief. Deze accountants mogen zich met recht als ‘accountant’ omschrijven, aangezien zij ingeschreven staat in het beroepsregister. Accountant is een beschermd beroep, waardoor niet iedereen zomaar dit werk uit mag voeren.

Accountancy Gemak is onderdeel van Exact.

Ben jij zelf ook actief als een accountant? Dan heb je mogelijk al gemerkt dat het meer en meer om digitale werkzaamheden draagt. Eigenlijk alle werkzaamheden die je uitvoert, spelen zich via jouw laptop danwel computer af.

Wil jij dit graag een stuk makkelijker voor jezelf maken? Dan biedt de software van Accountancy Gemak die mogelijkheid voor je. Dit bedrijf is speciaal voor de accountants en hun klanten in ons land opgericht; met de software van Accountancy Gemak zou je als accountant zijnde een stuk makkelijker en efficiënter kunnen werken.

Al in 1980 werd dit bedrijf opgericht; destijds onder de naam Unit4. Een deel van dit bedrijf werd in 2019 Unit4 Bedrijfssoftware genoemd, waarna Accountancy Gemak in 2020 de overstap naar Exact maakte. Dit bedrijf is nog steeds eigendom van Exact, maar de naam ‘Accountancy Gemak’ is bewust niet veranderd. In de wereld van accountancy is dit namelijk één van de meest toonaangevende namen.

Wie gebruikt Accountancy Gemak?

In de afgelopen 40 jaar is Accountancy Gemak bijzonder populair geworden. Dit blijkt onder meer uit het volgende feite: meer dan 5.500 accountants- en administratiekantoren maken gebruik van de software.

Maar liefst 5.500 bedrijven maken dus gebruik van deze software. Het gaat hierbij niet alleen om accountants, maar ook om administratiekantoren. Als we puur naar deze cijfers kijken, kunnen we het volgende concluderen: het merendeel van de accountants- en administratiekantoren kiest voor deze software. Andere softwarepakketten blijven links liggen; dat is eigenlijk veelzeggend voor de populariteit van dit softwarepakket.

Op de website van Accountancy Gemak valt nog meer te lezen over hun klanten. Zo valt bijvoorbeeld op dat ook grote bedrijven klant zijn bij dit bedrijf: Rabobank, Graydon, Payt en ABN-AMRO zijn hier enkele voorbeelden van. 

Hoe werkt Accountancy Gemak?

Het doel van Accountancy Gemak is duidelijk: het leven van accountants makkelijker maken. Als het leven van een accountant makkelijker is, betekent dit dat het leven van ondernemers ook makkelijker is. Om dat mogelijk te maken, heeft Accountancy Gemak voor een uitgebreid online platform gezorgd.

Via dit online platform kan een accountant eigenlijk alle benodigde taken uitvoeren. Zo is de accountant in staat om processen te optimaliseren, om de gewenste controle te behouden en om de boekhouding voor klanten te perfectioneren.

Dit gaat allemaal dus via een online platform. Een online platform dat uitblinkt op het gebied van overzichtelijkheid en gebruiksgemak. Zo vind je aan de linkerkant van dit platform alle menu-items; via deze menu-items kun je door het gehele platform heen navigeren. Wil je hier graag direct een duidelijk beeld van krijgen? Dan raden wij je aan om de gratis demo te volgen. Hiervoor hoef je slechts enkele persoonlijke gegevens in te vullen, waarna je direct toegang tot de demo krijgt. Met deze demo krijg je echt een duidelijk beeld van hetgeen Accountancy Gemak te bieden heeft.

Wat kost Accountancy Gemak?

Ben je als accountant op zoek naar een totaaloplossing? Of wil je jouw diensten als administratiekantoor naar een hoger niveau tillen? In beide gevallen is het interessant om voor Accountancy Gemak te kiezen. Met deze software kun je gewoonweg de beste diensten aan jouw klanten leveren.

Voordat het zover is, moet je wel een keuze maken tussen de volgende pakketten:

  • Boekhoud Gemak Accountancy: 75 euro per maand 
  • Communicatie Gemak: vanaf 45 euro per maand 
  • Fiscaal Gemak: vanaf 43 euro per maand 
  • HR & Salaris Gemak: prijs op aanvraag
  • Kantoor Gemak: prijs op aanvraag
  • Rapportage Gemak: vanaf 30 euro per maand
  • Werkprogramma Gemak: prijs op aanvraag

Naar welk pakket gaat jouw voorkeur uit? Zoals je kunt zien, lopen de prijzen nogal uiteen. Bij sommige pakketten is het ook zaak om een prijs op te vragen. De uiteindelijke tariefstelling is daarbij afhankelijk van onder meer jouw eigen voorkeuren.

Accountancy Gemak Producten & Prijzen

Als je van de software van Accountancy Gemak gebruik wilt maken, kun je uit vrij veel producten kiezen. Wat voor jou het beste product/pakket is, is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. Ook moet je goed kijken naar de werkzaamheden die je voor jouw klanten uit wilt/moet voeren.

Boekhouden

Draag jij zorg voor de boekhouding van jouw klanten? Dan is de software van Accountancy Gemak echt ideaal te noemen. Met deze software hou je op een gemakkelijke wijze de complete boekhouding bij. Bovendien worden bijvoorbeeld rapportages geheel automatisch opgesteld.

Aangifte

Draag jij voor jouw klanten zorg voor het doen van bijvoorbeeld de BTW aangifte? Ook daar heb je dankzij de software van Accountancy Gemak nagenoeg geen omkijken naar. Je weet dit voor jezelf een stuk makkelijker te maken, terwijl je hier ook een stuk minder tijd aan hoeft te besteden. Bovendien weet je met deze software de foutenmarge naar het minimum terug te brengen. Erg handig en fijn voor jouw klanten.

Accountancy Gemak koppelingen

Wil jij echt alles uit dit uitgebreide softwarepakket halen? Dan is het advies om dit systeem aan jouw andere systemen te koppelen. Het is daarbij mogelijk om echt heel veel soorten koppelingen te maken. Om je hier een indruk van te geven, hebben wij alle mogelijke koppelingen op een rijtje gezet:

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email