Skip to content

5 Beste Transport Planning Software 2024 | Vergelijk gratis

John Visser

Als transportbedrijf ben je altijd afhankelijk van meerdere factoren. Je moet bijvoorbeeld kunnen vertrouwen op de kwaliteit en duurzaamheid van jouw vrachtwagens. Aan de andere kant moet je ook kunnen vertrouwen op de afspraken die je met klanten maakt én moet je hopen dat de drukte op de weg mee valt. Al deze factoren zorgen ervoor dat een transportbedrijf behoorlijk flexibel moet kunnen functioneren.

Heb je enig idee wat je daar nodig voor hebt? In onze ogen is het sowieso super belangrijk om voor de juiste transport planning software te kiezen. Dankzij dergelijke software kan je al jouw vrachtwagens rijdende houden, weet je alle kilometers optimaal in te plannen en weet je dus de winst baarheid te verhogen. Voor de groei en continuïteit van elk transportbedrijf is het van essentieel belang om de juiste logistieke planning te maken en software te gebruiken. 

Maar, wat is nou de juiste software voor een transportbedrijf? Die vraag krijgen wij met enige regelmaat binnen, waarna wij op zoek zijn gegaan naar de 5 beste transport planning software systemen. In dit artikel laten we jou graag kennis maken met deze vijf softwaresystemen. Daarnaast vind je aan dit artikel ook nog een handig stappenplan; met behulp van dat stappenplan vind je razendsnel- via onze vergelijker – het beste systeem voor jouw transportonderneming.

monday.com

Monday.com

Het planning software systeem van Monday is zonder twijfel één van de meest gebruikte. Met dit handige systeem weet je op een snelle en efficiënte manier al jouw chauffeurs én auto’s/vrachtwagens in te plannen. Je kunt bovendien dit systeem volledig naar eigen wens inrichten, waardoor je nóg sneller kunt gaan plannen. Maak direct gebruik van de gratis proefperiode van 14 dagen.

Wrike

Wrike

Heb je regelmatig te maken met flinke uitdagingen op het gebied van plannen? Komt dit onder meer doordat je met een groot aantal opdrachten, chauffeurs en auto’s/vrachtwagens te maken hebt? Dan is de planning app van Wrike absoluut aan te raden. Met dit betaalbare systeem kan je moeiteloos de meest ingewikkelde en drukke planningen (laten) maken!

bedrijfsrooster

Bedrijfsrooster

Wil jij graag verschillende functies vanuit één systeem uit kunnen voeren? Dan is het programma Bedrijfsrooster ook interessant te noemen. Met dit softwaresysteem kan je moeiteloos een planning maken, uren registreren én ook nog direct loonstrookjes uit (laten) draaien. Met dit softwaresysteem kun je echt allerlei verschillende kanten op; ideaal!

Timeblockr

Timeblocker

Wil jij graag enige verantwoordelijkheid bij jouw klanten neerleggen? Wil je bovendien jouw klanten zelf de mogelijkheid geven om een bepaalde afspraak te maken? Met de transport planning software van Timeblocker is dat mogelijk. Je kunt jouw klanten toegang geven tot dit systeem, waarna je alle aanvragen direct aan een bepaalde chauffeur/werknemer kunt koppelen. Hierdoor ben je zelf veel minder tijd aan de planning kwijt, terwijl wel alle opdrachten netjes binnenkomen en afgerond worden.

Bessy

Bessy

Tot slot kunnen wij ook het transport planning software systeem van Bessy aanraden. Dit systeem is bijzonder uitgebreid doch zeer makkelijk te bedienen. Je kunt makkelijk alle ritten inplannen, je registreert moeiteloos alle uren en je tilt ook nog eens jouw (digitale) dienstverlening naar een hoger niveau. Het is niet het meest goedkope systeem, maar het is zeker een veelbelovend systeem!

Hoe vind je de beste transport planning software voor jouw onderneming?

Heb je hierboven al een softwaresysteem gezien die aan jouw verwachtingen voldoet? Wij kunnen het ons goed voorstellen dat je het lastig vindt om dit op dit moment al vast te stellen. Gelukkig kan je gebruik van onze vergelijker maken!

Met dank aan onze vergelijker vind je namelijk snel en makkelijk het beste transport planning software systeem voor jouw onderneming. Wij willen je daarbij aanraden om onderstaand stappenplan op te volgen:

  1. Filter op jouw bedrijfsvorm (ZZP/MKB/Vereniging etc), branche en functie.
  2. Maak jouw persoonlijke top 3 op basis van functies, bedrag en reviews.
  3. Vergelijk en kies welk programma voldoet aan jouw wensen en bedrag.
  4. Klik op “Ga naar website” om vervolgens de transport planning software gratis uit te proberen.
  5. Probeer de transport planning software uit en bekijk of het je bevalt.
  6. Bevalt de door jou gekozen transport planning software niet? Dan kan je altijd hier opnieuw vergelijken.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email