Skip to content

Dit zijn de 3 gratis beste urenregistratie apps van 2022

John Visser
Dit zijn de 3 gratis beste urenregistratie apps van 2020

Er zijn verschillende redenen om je uren bij te houden als zelfstandige ondernemer. Zo is het natuurlijk voor belang van de Belastingdienst dat je op een juiste manier je uren verantwoordt. Daarnaast is het ook handig om te weten dat je bijvoorbeeld niet het aantal geoffreerde uren voor een klant overschrijdt. Maar welke apps zijn handig voor het registreren van jouw gewerkte uren? Wij delen graag onze top 3 met je.

De 5 beste urenregistratie apps

monday.com

Monday

Monday.com is een gemakkelijke app waarin je overzichtelijk je projecten en uren kan registreren en beheren. Het is een gebruiksvriendelijk platform. Je kan gemakkelijk sjablonen gebruiken of ze zelf creëren en door het helikopteroverzicht dat de app biedt, wordt het werk een stuk overzichtelijker. Het fijne van Monday.com is dat de app nu ook in het Nederlands is. Je uren kan je gemakkelijk invoeren vanuit je agenda en daarnaast is het ook gemakkelijk om de reiskosten te registreren. Factureren is ook mogelijk vanuit de mobiele app. Andere toppunten van Monday zijn:

Logo Rompslomp

Rompslomp

Ook de Rompslomp app is een gebruikersvriendelijke manier om je uren te registreren, sorteren, goedkeuren of doorbelasten. Je krijgt verschillende mogelijkheden aangeboden die je naar je eigen inzicht mag instellen. Daarnaast is het volledige proces van urenregistratie tot facturatie geheel geautomatiseerd. Het goedkeuren van de urenstaat gebeurt ook gemakkelijk met behulp van deze app. Vaak moet het langs verschillende partijen gaan, maar met de geïntegreerde mogelijkheden van deze app zal het sneller en foutloos gaan. Heb je meerdere werknemers in dienst? Dan is het met Rompslomp ook erg gemakkelijk om met timesheets we werken. Verder biedt Rompslomp:

bedrijfsrooster

Bedrijfsrooster

 

Deze app biedt de mogelijkheid om verschillende soorten uren te registreren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan diensturen, openingstijden, beschikbare uren en pauze minuten. Hier moet allemaal rekening mee worden gehouden bij het juist registreren van de uren. Met Bedrijfsrooster kan je snel en efficiënt je uren verwerken en werk je aan het opbouwen van een database. Je kan tot op de minuut af nauwkeurig je uren boeken en hebt vanzelfsprekend altijd en overal toegang tot de urenregistratie. Daarnaast is het ook erg gemakkelijk dat je de gegevens direct kan exporteren naar je accountant of salarisadministratie kantoor. Bedrijfsrooster staat verder bekend om:

Waarom urenregistratie software?

Hoewel het klinkt als een extreme vorm van micromanagement, is het registreren van je gewerkte uren de sleutel tot een gezonde en overzichtelijk bedrijfsvoering. Er zijn verschillende redenen om aan te geven waarom het nou zo belangrijk is om je uren te registreren en die delen wij graag met je.

  1. Ten eerste is het registreren van je uren de basis voor het juist opstellen van facturen voor je klanten. Als je je uren nauwkeurig registreert is het gemakkelijk om achteraf je factuur in te dienen. Je weet zeker dat je op die manier geen omzet misloopt en dat je niet teveel uren aan een bepaalde klant besteedt.
  1. Zoals eerder aangegeven, weet je door het nauwkeurig bijhouden van je uren dat je niet teveel uren besteedt aan een bepaalde klant. Dit voorkomt onnodige discussie en zo verlies je geen kostbare tijd. Mocht een klant dan toch nog vragen hebben over de gefactureerde uren dan kan je deze eenvoudig en snel overleggen.
  1. Ten derde heeft het consistent bijhouden van je uren ook als voordeel dat je kan inzien hoe efficiënt je onderneming te werk gaat. Je krijgt een helder inzicht in de uren die je bijvoorbeeld kwijt bent aan overleg, administratie en scholing ten opzichte van de uren waar je daadwerkelijk voor uitbetaald wordt. Er moet een goede verhouding zijn tussen deze twee en een urenregistratie software kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

Gratis beste urenregistratie software

Ben jij nou benieuwd hoe urenregistratie software daadwerkelijk werkt? Dan is het aan te raden gebruik te maken van de gratis proefperiode die de verschillende software pakketten aanbieden. Gedurende deze periode kan je de gekozen software volledig uitproberen en op die manier uitvinden welke het beste bij je past. Vaak is de proefperiode ongeveer 14 dagen en dat is ruim voldoende tijd om alle tips en tricks onder de knie te krijgen van de desbetreffende urenregistratie software.

1. Start werkdag

Zodra je werkdag begint, kan je beginnen met het registreren van je uren. Elke taak van je werkdag kost tijd en het is belangrijk dat je dit allemaal noteert. Zo ook de pauzes, vergaderingen, lunch afspraken en de daadwerkelijke gemaakte uren voor de klant. Maar wat is nou de beste manier om hiermee te beginnen? 

2. Urenregistratie software

Afhankelijk van welke software je gebruikt, weet je welke informatie je in kan vullen bij het registreren van de uren van jezelf en je eventuele werknemers. Vaak maak je als eerste een taak aan. Dit is de taak waar je op dat moment aan werkt. Dit kunnen meerdere taken zijn afhankelijk van je werkzaamheden. Hoe specifieker je dit doet, hoe beter de uren kunnen worden bijgehouden en uiteindelijk gefactureerd kunnen worden.

Taken toevoegen

Vaak kan je de aangemaakte taken boeken onder een project waar je aan werkt. Je kan een project per klant of per opdracht aanmaken. Je kan dan vooraf ook bespreken hoeveel uur je aan elk project besteedt.

Uren invoeren

Als je daadwerkelijk de uren hebt gemaakt, vul je deze in. Dit kan je doen per taak waardoor je uiteindelijk per project duidelijk hebt hoeveel uur je eraan hebt besteed. Zo krijg je voor jezelf een duidelijk overzicht welke je uiteindelijk ook kan overhandigen aan de Belastingdienst.

Inzicht over je gemaakte uren

Tenslotte kan je je uren factureren met behulp van je urenregistratie software. Door de software krijg je een helder overzicht waardoor er op dat gebied geen miscommunicatie kan ontstaan.

Voordelen beste urenregistratie apps

Urenregistratie is koppelaar met externe systemen

Met behulp van urenregistratie software kan je gemakkelijk de koppeling maken met externe systemen zoals je facturatiesysteem. Op die manier hoef je niet meer handmatig de informatie in te voeren en daar onnodig veel tijd aan besteden. Met behulp van de gekozen urenregistratie software kan je nu veel efficiënter én met de kans op minder fouten te werk gaan. Dit zorgt voor verheldering aan jouw kant maar ook aan de kant van de klant.

Voorkom dure fouten

Door het gebruiken van urenregistratie software weet je precies hoeveel uren je besteedt aan welke werkzaamheden en aan welke klant. Hierdoor zal je niet onnodig een klant meer of minder laten betalen dan dat hij of zij moet doen. Er ontstaan geen onnodige misverstanden en een prettige werksfeer blijft bestaan. Ook als je werknemers in dienst hebt die hun uren moeten registreren, zal er geen ruimte meer zijn voor discussie en is een prettige werkrelatie gegarandeerd.

Reviews

Monday

Monday.com staat bekend om het gemak. Voor zowel de telefoon als op de laptop of computer is het erg eenvoudig en overzichtelijk te gebruiken. Ruim 97% van de gebruikers beveelt deze app ook aan, aan anderen. Vooral in teamverband is Monday een aanrader omdat je in één oogopslag een overzicht te krijgen van het werk van je teamleden. De app is gemakkelijk in gebruik zonder dat er al te veel training nodig is.

Rompslomp

Als men over Rompslomp praat, praat men over de gebruiksvriendelijke software van deze app. Er wordt goede service verleent vanuit de supportdesk en er wordt constant gewerkt aan verbetering. Op een eenvoudige manier kunnen de uren verwerkt worden en de rapporten die uit Rompslomp gehaald kunnen worden zijn ook overzichtelijk. 98% van de klanten beveelt deze software aan, aan andere mensen.

Bedrijfsrooster

Het team van Bedrijfsrooster staat bekend om hun uitstekende service bij vooral het opstarten van de software. De app biedt veel mogelijkheden en alle medewerkers krijgen een duidelijk inzicht in hun uren en rapportages. Ruim 90% van de gebruikers zou deze app aanbevelen aan anderen.

Hoe kom je achter welke beste urenregistratie app bij jou past?

Dat het registreren van uren belangrijk is, staat vast. Maar welke urenregistratie app past nou het beste bij jouw onderneming? Wij helpen je graag bij het uitzoeken hiervan. Maak gebruik van onze urenregistratie vergelijker om inzicht te krijgen welke app het beste bij jouw onderneming past. Op basis van jouw wensen kan je filteren op de verschillende pakketten om er snel achter te komen welke software het beste bij jouw bedrijf past.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email