5 beste boekhoudprogramma’s van 2024

John Visser
Dit zijn de 5 beste boekhoud-apps van 2020

De boekhouding bijhouden is een lastige en tijdrovende klus. Daarom wordt het vaak uitgesteld. De kosten bonnetjes stapelen zich op en er ontstaat een grote achterstand in het registreren van uren en kilometers. Facturen aan klanten worden laat verstuurd, waardoor betalingen ook laat ontvangen worden. Door de achterstand breekt er vaak paniek uit als de btw-aangifte gedaan moet worden. Boekhoud-apps op je smartphone bieden een uitkomst. Je hebt je boekhouding altijd bij je en kunt op elk moment en overal bonnetjes toevoegen, uren en kilometers registreren en facturen naar je klanten versturen. Je houdt je administratie snel en makkelijk up-to-date. Wij hebben de vijf beste boekhoud-apps voor je op een rijtje gezet.

De 5 beste boekhoud-apps

Logo e-boekhouden

e-Boekhouden.nl

Maak foto’s van bonnetjes en inkoopfacturen en zend ze meteen naar je digitaal archief. Leveranciers kunnen facturen ook direct naar het digitaal archief sturen. Een laatste controle en de kosten worden verwerkt in je administratie.

Logo Moneymonk

MoneyMonk

Je kilometers hoef je niet meer zelf uit te rekenen. Op basis van adresgegevens wordt het aantal kilometers van een rit bepaald. De kosten hiervan worden meteen verwerkt in het financieel overzicht.

ficsus.nl

Ficsus.nl

Nooit meer bedragen overtypen van stapels bonnetjes. Maak met je smartphone eenvoudig een foto van een bonnetje en hij wordt meteen verwerkt in je online boekhouding.

Logo Rompslomp

Rompslomp

Het volledige boekhoudprogramma van Rompslomp is nu ook op de app. Je hebt dus altijd je hele boekhouding bij je.

Logo exact

Exact

Exact heeft apps voor de verschillende medewerkers. Iedereen werkt dus makkelijk op locatie. De gegevens uit de verschillende apps worden automatisch samengevoegd in de boekhouding.

Elektrisch BTW aangifte doen
Makkelijk en snel btw-aangifte doen

Het doen van de btw-aangifte is een vervelend karwei dat veel tijd kost. Meestal komt dat omdat de administratie niet bijgewerkt is. De laatste kosten moeten nog verwerkt worden en er moeten nog facturen naar verschillende klanten gestuurd worden. Als je een boekhoud-app gebruikt, houd je je boekhouding makkelijk up-to-date. Jij of je medewerkers kunnen meteen na het bezoek bij de klant de factuur maken en opsturen. De verwerking van kosten bonnetjes en de km-registratie kunnen onderweg of tijdens de lunch gedaan worden. Hierdoor is je boekhouding altijd bijgewerkt en is de btw-aangifte een kwestie van een druk op een knop.

Scan en verwerk facturen en offertes

Offertes en facturen moeten zo snel mogelijk verstuurd worden. Als een potentiële klant te lang moet wachten op een offerte is de kans groot dat hij overstapt naar een concurrent. Facturen die snel verstuurd worden, zorgen ervoor dat je de betaling ervan ook eerder ontvangt. Met een boekhoud-app kan je eenvoudig en snel facturen en offertes versturen. Je hoeft er niet voor achter een pc te gaan zitten, je doet het gewoon op je mobiele telefoon.

Reviews

e-Boekhouden

De reviews over e-Boekhouden.nl zijn zeer positief. De gebruikers vinden het een handig programma dat eenvoudig in gebruik is. En zijn er toch problemen, dan wordt men door de helpdesk snel, vriendelijke en kundig geholpen.

MoneyMonk

De reviews zijn overwegend positief. Men vindt het een handige app. De suggesties van gebruikers om iets aan te passen of toe te voegen worden door Moneymonk serieus genomen. Indien mogelijk worden de aanpassingen inderdaad toegepast.

Ficsus.nl

Uit de reviews blijkt dat men meer had verwacht van Ficsus. De app is dan ook alleen bedoeld om bonnetjes te scannen.

Rompslomp.nl

In de reviews wordt er vooral lovend over Rompslomp gesproken. Het wordt gezien als een makkelijk programma zonder poespas, waar je makkelijk je hele administratie mee kan doen. Ook als je totaal geen verstand hebt van boekhouden.

Exact

Exact wordt in de reviews vooral lovend besproken. Het wordt gezien als een gebruikersvriendelijk programma waar je je volledig boekhouding mee kan doen. Het neemt veel taken uit handen.

Welke boekhoud-app past bij jou?

Veel mensen beslissen uiteindelijk om gebruik te maken van een boekhoudsoftware, dit is erg begrijpelijk. Wel is het van belang dat je de juiste boekhoudsoftware gebruikt en dat je met je bedrijf kunt bouwen op deze software. Om deze keuze makkelijker voor je te maken, hebben wij een programma op onze site staan waarmee je alle boekhoudsoftware kan vergelijken. Deze vergelijker hebben wij zo ingericht dat hij aan de hand van jouw wensen en bedrijf het beste programma voor je selecteert! Op die manier weet je zeker dat je de juiste boekhoudsoftware gebruikt en wordt het zelf doen van de boekhouding een stuk eenvoudiger!

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email