boekhoudprogramma rabobank

Boekhoudprogramma Rabobank?

Maak administratie makkelijk met boekhoudprogramma met een Rabobank rekening. Vergelijk en test gratis.

boekhoudprogramma rabobank
 

Boekhoudprogramma voor Rabobank klanten

Elke ondernemer heeft te maken met de administratie van zijn of haar bedrijf. Iedereen is dus dan ook verplicht om alle inkoopfacturen en facturen te registreren om ze te kunnen verantwoorden. Helaas is dit voor veel ondernemers niet de leukste taak. Het kost vaak tijd, moeite en wellicht wel stress omdat je erin moet verdiepen. Herken jij jezelf hierin? Dan is het handig om een boekhoudprogramma aan te schaffen.

De naam zegt het al, een boekhoudprogramma is een programma waarin je je boekhouding kan gaan doen. Dit heeft talloze functies om jou als ondernemer alle mogelijkheden aan te bieden. Zo ook kan je je Rabobank bankrekening koppelen. Dit geldt ook overigens voor Bunq, SNS, ING, Knab, Bancontact, ABN Amro enzovoorts.

Door jouw bank te koppelen met een van de bovenstaande boekhoudprogramma’s kan je al je transacties (automatisch) importeren in je boekhoudprogramma. Zo krijg je al je inkomende en uitgaande transacties gelijk zien. Dan hoef je alleen maar de transacties te koppelen aan de factuur of inkoopfactuur.

boekhoudprogramma rabobank

Gratis Boekhoudprogramma met Rabobank koppeling

Wanneer je opzoek bent naar een boekhoudprogramma met een Rabobank bankrekening koppeling kan dat geld kosten. Voor enkele tientjes per maand heb je al een uitstekend boekhoudprogramma. Maar, je kan ook een gratis boekhoudprogramma kiezen met een Rabobank koppeling. Dat wordt ook wel een proefperiode genoemd. In deze periode van 14 tot 31 dagen kan je kijken of het boekhoudprogramma aan al je wensen voldoet.

Heb je een eenvoudig boekhoudprogramma gekozen die niet aan je wensen voldoet, dan kan je hierboven een ander  boekhoudpakket kiezen met een gratis periode. Enige wat je bent verloren is tijd, maar je weet wel uiteindelijk welk programma perfect is voor jou en jouw bedrijf.

Wat kun je met een boekhoudprogramma met als Rabobank koppeling?

Zoals net aangegeven, kan je je Rabobank bankrekening koppelen met een boekhoudprogramma zodra jij al je transacties (automatisch) in het programma te zien krijgt. Maar, je kan veel meer dan transacties importeren. Wij hebben een lijstje gemaakt met allerlei handige en essentiële functies die boekhoudprogramma bevat.

1. Facturatie vanuit de app.
2. Inboeken van inkoopfacturen en bonnen.
3. Btw-aangiftes kan in enkele clicks.
4. Urenregistratie, zodat je uren gefactureerd en verloond kunnen worden.
5. Beheren van rechten voor zowel je medewerkers als je klanten.
6. Debiteurenbeheer en crediteurenadministratie overzicht.
7. Dashboards van je balans met een datum-filter.

Hoe kies je een boekhoudprogramma uit voor je rabobank koppeling?

Nu vraag je jezelf misschien af: maar welk online boekhoudprogramma moet ik dan kiezen? Wij begrijpen dat het overweldigend kan zijn met al die verschillende boekhoudprogramma’s die allemaal zeggen dat ze de beste zijn. Hiervoor hebben wij een vergelijk gemaakt waarbij jij op basis van jouw wensen op alle boekhoudprogramma’s kan filteren. Door de volgende stappen te volgen kan je binnen enkele seconden weten welk boekhoudprogramma het best bij jou en jouw bedrijf past. Dit is overigens geheel gratis.

Begrippenlijst

Als er onduidelijkheden zijn betrekking tot het boekhouden kan je hier alle begrippen op een rijtje vinden.

Boekhouden voor beginners – geheel voor starters

Boekhouding opzetten in een boekhoudprogramma met een Rabobank bankrekening.

Wanneer je weet welk boekhoudprogramma je wilt, kan je gaan beginnen met het opzetten van boekhouding. Het is belangrijk dat je het van begins af aan goed de boekhouding opzet zodat je later er geen problemen mee kan krijgen. Weet je niet hoe je goed een boekhouding kan opzetten? Of ben je helemaal nieuw met boekhouden? Lees dan meer over boekhouden voor beginners. Daar leggen we stap voor stap uit hoe je een goede boekhouding kan opzetten.

Wat zijn de voordelen van een boekhoudprogramma met een Rabobank koppeling?

1. Gemakkelijk je administratie doen

Door gebruik te maken van een boekhoudprogramma, worden heel veel taken die herhaald worden en tijdsintensief zijn uit handen genomen. Zo krijg je bijvoorbeeld een melding wanneer je twee keer dezelfde factuur in hebt geboekt. Of je bent vergeten om een factuur toe te voegen aan een transactie. Door al deze functies maakt het boekhouden erg gemakkelijk.

2. Meer tijd om te ondernemen

Als ondernemer ben je het liefst zo veel mogelijk bezig met je onderneming. En dus niet met de administratie daarvan. Hoewel het wel een hele belangrijke factor is binnen het bedrijf. Omdat een boekhoudprogramma veel taken uit handen voor je nemen, heb je dus ook veel meer tijd om te ondernemen of tijd aan iets anders te spenderen wat je leuk vindt.

Elektrisch BTW aangifte doen
BTW-Aangifte doen in Moneybird

3. In een paar clicks je BTW-aangifte doen

Wanneer je je boekhoudprogramma koppelt met het boekhoudprogramma kan je ook vanuit je boekhoudprogramma je BTW-aangifte doen. Aangezien het boekhoudprogramma alles direct voor je opstelt, kan je met enkele clicks je BTW-aangifte doen. Dit hoef je dus niet allemaal handmatig meer te doen.

Rentabiliteit – wat is dat?

Wat is rentabiliteit? Rentabiliteit is een belangrijke financiële maatstaf die aangeeft hoe winstgevend een onderneming is in verhouding tot haar investeringen. Het is een cruciaal

Lees meer

Wat is een verkoopfactuur?

Een verkoopfactuur is een factuur die je moet verzenden wanneer je een product of dienst verkoopt aan een andere onderneming, omdat dit wettelijk verplicht is.

Lees meer

Wij vergelijken