boekhoudprogramma voor thuis

Hier vind je de beste boekhoudprogramma’s voor therapeuten

Maak het als therapeut ondernemer makkelijk met online boekhouden. Vergelijk en test boekhoudsoftware gratis.

boekhoudprogramma voor therapeuten
 

Kies een boekhoudpakket die voldoet aan jou wensen

Voor alle ondernemers is goede boekhoudsoftware van cruciaal belang. Dat geldt dus óók voor therapeuten bedrijf. Het is echter wel zo dat een therapeut andere eisen aan een boekhoudprogramma stelt dan bijvoorbeeld een retailer. Bovendien is het goed mogelijk dat jouw therapeut bedrijf specifieke eisen aan de software stelt. Het is al met al belangrijk dat je een boekhoudprogramma kiest die volledig bij jou en bij jouw therapeut bedrijf past. Dat kan je gemakkelijk doen door de volgende stappen te volgen:

 

Gratis boekhoudprogramma’s voor therapeuten

Ben je er niet helemaal zeker van dat een online boekhoudprogramma bij jou past? Het is niet direct nodig om een (duur) abonnement aan te schaffen. Je kunt er ook altijd voor kiezen om gebruik te maken van een gratis boekhoudpakket of een gratis proefperiode boekhoudpakket.

Wat kan je met een boekhoudprogramma als therapeut?

Ongeacht of je een grote praktijk hebt of een kleine praktijk; je hebt te maken met verschillende betalingen. Je ontvangt betalingen van klanten, je dient leveranciers te betalen en je dient ook nog belasting te betalen aan de Belastingdienst. Ongemerkt ben je zodoende toch bezig met de nodige administratie, terwijl dat niet jouw vakgebied is. Gelukkig kan je het met een boekhoudprogramma een stuk makkelijk voor jezelf maken. 

Het is goed om te weten dat elk boekhoudprogramma verschillend is. Ondanks deze verschillen hebben alle programma’s toch één gemeenschappelijk doel: je administratie op een makkelijke manier doen. Om dat voor elkaar te krijgen, is het wenselijk dat je van meerdere functies gebruikt kunt maken. Met een boekhoudprogramma voor therapeuten kun je van onder meer de volgende functies gebruik maken:

De bovengenoemde functies brengen meerdere voordelen met zich mee. Het belangrijkste voordeel voor een therapeut is tocht terug te vinden in het gemak. Je hoeft niet na sluitingstijd van jouw praktijk nog veel tijd aan de administratie te besteden. De meeste taken worden door het boekhoudprogramma uitgevoerd, waardoor jij van meer vrije tijd kunt genieten. 

Op onze website is het overigens mogelijk om te filteren op bepaalde functies. Je kunt aan de linkerkant ‘doorgeven’ aan onze website waar het door jou gewenste boekhoudprogramma aan moet voldoen. Uiteindelijk vind je op basis daarvan het boekhoudprogramma dat perfect bij jou past.

Koppelbaar met je bank en belastingdienst

Bijkomend voordeel is dat je een directe koppeling tussen het boekhoudprogramma, de bank en de belastingdienst kunt maken. Transacties worden direct verwerkt, betalingen worden direct verwerkt en je krijgt ook direct je BTW aangifte voorgeschoteld door het boekhoudprogramma. Ook dit draagt bij aan de belangrijkste voordelen van een boekhoudprogramma: tijdsbesparing én veel gemak.

Koppelbaar met je bank en belastingdienst
img- Facturen met je eigen therapeut huisstijl

Ontwerp handmatige factuur en offerte thema’s als therapeut

Hecht je veel waarde aan het design van jouw factuur en offertes? Ook dan komt een boekhoudprogramma prima van pas. Met de software van een dergelijk programma kan je namelijk zelf het ontwerp van de facturen en offertes maken. Je kunt je logo op de factuur zetten, je kunt voor de gewenste lay-out kiezen en je kunt de juiste kleuren selecteren.

Bonnetjes, facturen & offertes in scannen met de app

Wil je het helemaal makkelijk voor jezelf maken? Dan is een boekhoudprogramma inclusief een app een goed idee. Zodra je een bonnetje, een factuur of een offerte hebt, kan je hier een foto van maken en deze vervolgens in de app plaatsen. Ook hiermee bespaar je veel tijd en weet je jouw administratie altijd up to date te houden.

Scan je bonnetjes, facturen & offertes inscannen met je iPhone of iPad.
Elektrisch BTW aangifte doen

BTW aangifte doen in enkele clicks

Als therapeut zijnde ben je eigenlijk ‘gewoon’ een ondernemer, waardoor je ook BTW aangifte moet gaan doen. Met een boekhoudprogramma maak je het doen van een BTW aangifte in ieder geval een stuk makkelijker. Het programma heeft immers al alle bedragen voor je berekend. Het enige wat jij hoeft te doen, is in te loggen bij de Belastingdienst en deze bedragen over te nemen. Je kunt een BTW aangifte dus al in enkele clicks doen!

Begrippenlijst

Als er onduidelijkheden zijn betrekking tot het boekhouden kan je hier alle begrippen op een rijtje vinden.

Voordelen van een boekhoudprogramma voor je therapeut bedrijf

Al met al kunnen we concluderen dat een boekhoudprogramma onwijs veel voordelen met zich mee brengt. De belangrijkste voordelen hebben we in onderstaand lijstje opgesomd:

Makkelijk voor jezelf en je klanten

Door een boekhoudprogramma te gebruiken, heb je nagenoeg geen omkijken meer naar het versturen van de facturen. Dat is voor jou onwijs makkelijk, maar het biedt ook nog voordelen voor jouw klanten. Jouw klanten krijgen vanuit het systeem namelijk direct een link toegestuurd; door op deze link te klikken, kunnen de klanten direct de factuur betalen. Je kunt dit principe vergelijken met Tikkie; ideaal!

Meer tijd om te ondernemen

Besteed je wekelijks veel tijd aan het sturen van herinneringen? Helaas heeft niet iedereen de administratie even goed op orde en worden sommige facturen dus veel te laat betaald. Met een boekhoudprogramma hoef je deze herinneringen niet zelf meer te sturen. Nee, dit doet het boekhoudprogramma automatisch; ook dit bespaart jou veel tijd!

Krijg meer zekerheid over je financiële status

Met boekhoudsoftware krijg je alles mooi in kaart, waardoor je ook meer zekerheid over je financiële status krijgt. Je hebt duidelijk in beeld wat je inkomsten zijn, wat je uitgaven zijn en ook op welke uitgaven je nog kunt besparen.

Waarom je niet in Excel je boekhouding moet doen

Je kan er altijd voor kiezen om in Excel je boekhouding te doen, maar anno 2020 hebben we moderne boekhoudprogramma’s die veel voor je kunt automatiseren. Daarbij is het ook zo dat boekhoudprogramma’s back-ups maken van jou administratie. Met Excel kan je het risico lopen dat je je administratie kwijt raakt terwijl je wettelijk verplicht bent om 7 jaar je administratie te bewaren.

Lees meer

Veel gestelde vragen

Heb je interesse om een boekhoudprogramma voor therapeuten aan te schaffen? Met behulp van onze vergelijker maak je het voor jezelf een stuk makkelijker om een geschikt boekhoudprogramma te gebruiken. Over het gebruik van een boekhoudprogramma voor therapeuten hebben wij vijf veelgestelde vragen, inclusief antwoord, op een rijtje gezet.

Het antwoord op deze vraag is compleet afhankelijk van jouw eigen wensen en voorkeuren. Maak daarom gebruik van onze filters – aan de linkerkant van de vergelijker – en maak de zoektocht voor jezelf een stuk makkelijker. Elke therapeut stelt andere eisen aan het boekhoudpakket en dus is het niet mogelijk om een boekhoudpakket als ‘de beste’ aan te wijzen.

Rentabiliteit – wat is dat?

Wat is rentabiliteit? Rentabiliteit is een belangrijke financiële maatstaf die aangeeft hoe winstgevend een onderneming is in verhouding tot haar investeringen. Het is een cruciaal

Lees meer

Wat is een verkoopfactuur?

Een verkoopfactuur is een factuur die je moet verzenden wanneer je een product of dienst verkoopt aan een andere onderneming, omdat dit wettelijk verplicht is.

Lees meer

Wij vergelijken