CRM systeem vergelijken

Maak het sales proces makkelijker met een CRM systeem. Start met CRM systeem vergelijken en test CRM systemen gratis

Vergelijk software pakketten voor jouw bedrijf
 

Wat is een CRM systeem?

De afkorting CRM staat voor Customer Relationship Management. Die drie woorden geven eigenlijk perfect aan wat een dergelijk systeem nou is. In CRM software kan je de informatie van onder meer jouw afnemers en jouw leveranciers plaatsen. Je bent hierdoor altijd in staat om de (bedrijfs)gegevens van jouw afnemers te raadplegen, maar je kunt het de software ook als hulp bij de verkopen gebruiken.

Je kunt CRM software eigenlijk zien als een centrale database voor een onderneming. Een database waarin de relevante data over de afnemers en leveranciers staat, waardoor de informatie perfect gebundeld is. Dit wordt ook wel werken in de cloud genoemd. Dat geldt niet alleen voor informatie uit het heden, maar ook voor de informatie uit het verleden. Al het klantcontact, de vragen, de serviceaanvragen, de voorkeuren en de prijs afspraken kunnen in dit CRM systeem vastgelegd worden. Mocht je onduidelijkheden krijgen of de klant van een passend advies willen voorzien, is dit onwijs waardevolle volledige informatie.

Veel bedrijven gebruiken CRM software ook voor het vastleggen van volgende stappen, van het plaatsen van opmerkingen of voor het creëren van een complete verkoop funnel. Mede daarom durven wij te beweren dat je met de juiste CRM software de sales een stuk gemakkelijker maakt. Klinkt dat voor jou ook als muziek in de oren? Dan ben je bij desoftware-vergelijker.nl in ieder geval aan het juiste adres voor het vergelijken van de CRM systemen.

Waarom een CRM systeem aanschaffen?

Hierboven heb je reeds verschillende redenen kunnen lezen waarom de aanschaf van een CRM systeem aan te raden is. Met name op het gebied van de verkopen heeft een dergelijk systeem een ongekende meerwaarde. Dankzij deze software al je tijd besteden aan nieuwe deals en niet meer langer aan het opzetten van de deals.

Eigenlijk zijn onderstaande drie redenen al voldoende om CRM software aan te schaffen bijvoorbeeld:

Wat blijkt uit bovengenoemd lijstje? Onder meer dat de afdelingen binnen een onderneming baat hebben bij het CRM systeem. Deze afdelingen kunnen hun taken beter uitvoeren, maar weten ook beter samen te werken met elkaar. Het is immers voor iedereen inzichtelijk wat de huidige status van een bepaalde lead of een bepaalde klant is. Ook als een collega één dag afwezig is, is elke andere collega op de hoogte van de huidige stand van zaken. Met dank aan  een online CRM pakket. Hierboven kan je beginnen met CRM software vergelijken zodat je bedrijf naar het volgende level kan brengen.

Hoe kies je een online CRM software die voldoet aan jouw wensen?

Voor alle bedrijven is een goed werkend online CRM pakket van cruciaal belang. Feit is echter dat er hedendaags verschillende soorten CRM systeem verkrijgbaar zijn. Daarom is het ook lastig om de juiste CRM pakketten te zoeken. Voor welk online CRM pakket kan je dan het beste kiezen? En op welke facetten moet je (extra) goed letten? Wij maken het uitzoeken van het beste online CRM software voor jou een stuk makkelijker. Volg onderstaand stappenplan op en vind razendsnel het beste CRM software voor jouw onderneming:

Door bovenstaand stappenplan op te volgen, stel je onze tool in staat om de beste CRM software voor te schotelen. CRM software is geschikt voor ZZP’ers, MKB bedrijven enzovoorts.  Je kunt dan vervolgens zelf de verschillende CRM software met elkaar vergelijken en direct een periode af te sluiten. In deze periode kan je de software uittesten, de verschillende functies / integraties bekijken en voor jezelf bepalen of het CRM systeem aansluit op al jouw wensen, behoeften en voorkeuren.

Is er gratis CRM software?

Ben je wel op zoek naar een basis online CRM software maar weet je nog niet precies welk online CRM software je moet kiezen? Dan is het goed om te weten dat er ook gratis online CRM systemen zijn die je kan gebruiken. Gratis online CRM systemen vergelijken kan je bovenaan de pagina doen om ze uit te kiezen.

Ondanks dat deze online CRM systemen gratis zijn, bieden ze veel van de belangrijke functies en integraties die je verwacht van een online CRM pakket. Zo kun je toch beginnen met Customer Relationship Management zonder dat je veel geld uitgeeft aan de beste CRM systemen per maand. 

Daarnaast is het ook goed om te weten dat de basis meeste online CRM systemen een gratis periode hebben waardoor je de mogelijkheden van het bas CRM systeem eerst gemakkelijk kunt uittesten voordat je er daadwerkelijk geld voor moet betalen. Zo kan je één maand (14-31 dagen gratis) CRM software gratis kiezen en uitproberen zonder dat je gelijk hoge kosten hebt per maand. Mocht je niet de juiste online CRM software gevonden hebben? Dan kan je per maand elke keer andere CRM systemen proberen.  Zo weet je precies waar je aan begint en of het de moeite waard is. Zo kan je dat voor maanden proberen.

Wat kan je met een CRM systeem voor je sales?

Met een goede CRM pakket maak je het gehele verkoopproces een stuk makkelijker.  Je kan processen automatiseren, je kan relatief eenvoudig beheren en je kan al je klant-processen structureren. De marketingafdeling kan hier de marketing weer op aanpassen, terwijl de accountmanagers ook altijd toegang hebben tot de relevante klantinformatie. Dat is één van de redenen waarom je voor een CRM systeem moet kiezen.

Stel dat één van jouw accountmanagers naar een klant gaat voor een evaluatiegesprek. Ter voorbereiding checkt jouw account manager het CRM systeem en ziet hij direct de relevante informatie. Afspraken die gemaakt zijn, het klantcontact dat er geweest is en mogelijke klachten/vragen die binnengekomen zijn. Door het beste CRM systeem even door te nemen, kan jouw account manager zich dus op de perfecte manier voorbereiden voor op het gesprek. Dat vergroot alleen maar de kans op een langere samenwerking. Dit is ook weer één CRM oplossing die erg handig is voor een bedrijf.

Bouw en beheer eenvoudig je relaties

Voor elke ondernemer is het aantrekken van nieuwe leads / klanten van cruciaal belang. Tegelijkertijd is het ook wenselijk dat je jouw huidige klanten continue tevreden weet te stellen. Met dank aan een eenvoudig CRM systeem ben je in staat om perfect de relaties te beheren en te bouwen aan duurzame relaties. CRM is allemaal eenvoudig te gebruiken.

Bouw en beheer eenvoudig je relaties
Schaal en automatiseer de workflows voor je sales

Schaal en automatiseer de workflows voor je sales

Maak je tijdens de verkoop werkwijze graag gebruik van bepaalde workflows? Met het beste CRM software ben je in de mogelijkheid om deze workflows te automatiseren; hierdoor neemt het verkoop werkwijze een stuk minder tijd in beslag. Bovendien ben je in de mogelijkheid om deze workflows op te schalen. Meer klanten = meer omzet!

Structureer je klantprocessen

De kans is groot dat je bij allerlei verschillende aantal klanten allerlei soorten processen hanteert. Door al deze klantprocessen / modules in het CRM systeem te structureren, verkrijg je het gewenste overzicht. Mocht je dit niet doen, is de kans groot dat jouw medewerkers door de bomen het bos niet meer zien. Door de gestructureerde klantprocessen is het mogelijk om de meest optimale service aan jouw klanten te aanbieden.

CRM systeem vergelijken? Vergelijk de 43 CRM systemen en test gratis 1

Voordelen van een CRM systeem voor je salesproces

Al met al kunnen we stellen dat een online CRM systeem en het beste CRM software vergelijken daarvan meerdere voordelen met zich mee brengt. Enkele van deze voordelen zijn in onderstaand lijstje opgesomd:

Veel gestelde vragen

Het mag duidelijk zijn: geen enkel bedrijf kan goed functioneren zonder een geschikte CRM software. Over het aanschaffen van een eenvoudig CRM systeem heb je hierboven de relevante informatie kunnen vinden. Met dank aan onze vergelijker ben je bovendien in de mogelijkheid om het perfecte CRM systeem voor jouw onderneming te vinden.

Wij krijgen regelmatig aanvragen binnen over het gebruik en hoe je gebruikt maakt van een CRM systeem. Deze aanvragen hebben wij hieronder gebundeld en hebben daar een kort en bondig antwoord op.

Grofweg kan er onderscheid gemaakt worden tussen drie verschillende CRM systemen. Een operationeel CRM pakket helpt je bij het automatiseren van verkopen, marketing en de klantenservice. Een analytisch CRM systeem biedt je meer inzicht om al jouw bedrijfsprocessen te verbeteren. Een strategisch CRM systeem zorgt ervoor dat de klantgegevens tussen verschillende teams gedeeld worden, waardoor uiteindelijk de klantervaring en verkoopcijfers verbeterd worden. Dat zijn de verschillen van de CRM systemen.

Kennisbank

Rentabiliteit – wat is dat?

Wat is rentabiliteit? Rentabiliteit is een belangrijke financiële maatstaf die aangeeft hoe winstgevend een onderneming is in verhouding tot haar investeringen. Het is een cruciaal

Lees meer
CRM systeem vergelijken? Vergelijk de 43 CRM systemen en test gratis 2

Wat is een prospect?

Een prospect is een term die vaak wordt gebruikt in de wereld van verkoop en marketing. Het verwijst naar een potentiële klant voor een product

Lees meer
CRM systeem vergelijken? Vergelijk de 43 CRM systemen en test gratis 3

Wat is een lead?

Een lead is een waardevolle term in marketing en sales die verwijst naar een potentiële klant die interesse heeft getoond in een product, dienst, of

Lees meer
CRM systeem vergelijken? Vergelijk de 43 CRM systemen en test gratis 4

Wat is Down Selling?

Down selling is een marketing- en verkoopstrategie waarbij een verkoper een potentiële klant aanbiedt om een goedkopere versie of alternatief van het oorspronkelijk overwogen product

Lees meer

Wat is accountmanagement?

Accountmanagement is een strategische benadering van het beheren en onderhouden van zakelijke relaties met klanten. Het is een cruciaal aspect van bedrijfsvoering dat gericht is

Lees meer