Moneymonk review

Moneymonk Review 2023

5/5

Twijfel je nog om een abonnement aan te schaffen bij Moneymonk? Bekijk hier onze review en meningen van andere.

Moneymonk review

Als ondernemer heb je behoefte aan een sluitende, kloppende en overzichtelijke administratie. Een administratie waardoor je overzicht over je financiële status hebt en waardoor je hier zo min mogelijk tijd aan hoeft te besteden. Dat kan je voor elkaar krijgen door gebruik te maken van een handig boekhoudprogramma. Het boekhoudprogramma Moneymonk is daar één van de voorbeelden van.

In deze Moneymonk review bespreken wij uitgebreid alles wat met dit boekhoudprogramma te maken heeft. We kijken nader naar de functies, naar het gebruiksgemak, naar de pakketten inclusief bijbehorende prijzen en naar de belangrijkste voor- en nadelen. Aan het einde van deze Moneymonk review vind je uiteindelijk onze algehele conclusie; daaruit kan je direct opmaken of dit boekhoudprogramma iets voor jou is, of niet.

Wie gebruikt Moneymonk?

Het boekhoudprogramma Moneymonk wordt voornamelijk door zzp’ers gebruikt. Als je een kijkje op de website van dit programma neemt, zie je ook direct het volgende staan: Online boekhouden voor zzp’ers. Daaruit blijkt eigenlijk duidelijk dat Moneymonk zich op de ondernemers richt die géén personeel in dienst hebben. Een gevolg daarvan is dat de boekhouding relatief eenvoudig is; dat kan je verder versterken door gebruik van Moneymonk te maken.

Is Moneymonk dan helemaal niet geschikt voor grote bedrijven of bedrijven met een complexe boekhouding? Nee, eigenlijk niet. Dit boekhoudprogramma richt zich uitsluitend op de zzp’er en dat gaat hen uitstekend af. In 2015 werd dit programma bijvoorbeeld nog door BNR uitgeroepen tot het beste boekhoudprogramma voor zzp’ers.

Wat is Moneymonk?

Moneymonk is een eenvoudig doch uitgebreid boekhoudprogramma voor zzp’ers. Een boekhoudprogramma waarmee facturen aangemaakt en verstuurd kunnen worden, waarmee het doen van de BTW aangifte een stuk makkelijker gaat en waarmee je continue overzicht over jouw financiële status hebt. Aangezien je als zzp’er met de nodige geldstromen – zowel inkomend als uitgaand – te maken hebt, is dat financiële overzicht zeer prettig. Voor alle zzp’ers is Moneymonk met name door de eenvoud en door het overzichtelijke dashboard een geschikt boekhoudprogramma.

Moneymonk is een zogeheten online boekhoudprogramma. Dit heeft als voordeel dat je altijd en overal toegang hebt tot jouw boekhouding. Ook als je op reis bent, als je op vakantie bent of als je onderweg in de trein naar een klant bent. Met dank aan de Moneymonk app is het óók mogelijk om vanaf je tablet of smartphone jouw boekhouding in te zien en gebruik te maken van de verschillende functies.

Logo Moneymonk

De functies van Moneymonk

Is Moneymonk een uitgebreid boekhoudprogramma? Ja, eigenlijk wel. In onze ogen biedt dit programma alle functies waar een gemiddelde zzp’er behoefte aan heeft. Op de website van dit programma is meer informatie te vinden over deze functies. Om dit overzichtelijk te houden, heeft men er bij Moneymonk voor gekozen om deze functies onder te verdelen in twee groepen:

moneymonk-urenspecificatiemoneymonk-urenspecificatie
moneymonk-transactiesmoneymonk-transacties
moneymonk-transacties-koppelenmoneymonk-transacties-koppelen
moneymonk-factuur-versturenmoneymonk-factuur-versturen
moneymonk-factuur-betaal-overzichtmoneymonk-factuur-betaal-overzicht
moneymonk-factuurmoneymonk-factuur

Het dashboard van Moneymonk

Zodra je een account bij Moneymonk aangemeld hebt, krijg je direct toegang tot jouw persoonlijke dashboard. Vanuit dit persoonlijke dashboard kan je gebruik maken van de verschillende functies, de financiële rapporten inzien en de algehele financiële status van jouw onderneming inzien. 

Over het dashboard van Moneymonk kunnen we kort zijn; die is onwijs overzichtelijk. Aan de linkerkant heb je verschillende keuzemenu’s tot je beschikking. Je kunt hierbij bijvoorbeeld kiezen tussen ‘Rapportages’ en ‘Contacten’. Daaronder zie je de twee categorieën ‘Project Management’ en ‘Boekhouding’ uitgewerkt staan. Per categorie zie je een lijst met verschillende functies; met één druk op de knop kan je dus direct gebruik maken van deze functies.

Als je terug naar het hoofdmenu gaat – dus eigenlijk terug naar je dashboard – zie je direct alle relevante informatie getoond worden. Je ziet bijvoorbeeld staan welke facturen nog openstaan, welke facturen je zelf nog moet betalen en wat de financiële voortgang van jouw onderneming is. Al met al zijn wij zeer te spreken over het dashboard van Moneymonk. Eigenlijk spreekt het gehele dashboard voor zich, is het dashboard overzichtelijk en heb je met één druk op de knop al direct toegang tot alle gewenste functies.

Moneymonk reviews

In de afgelopen jaren is Moneymonk uitgegroeid tot een gewaardeerd boekhoudprogramma. Een boekhoudprogramma dat door de nodige zzp’ers gebruikt wordt en dus ook op de nodige beoordelingen kan rekenen. Bij deze beoordelingen valt eigenlijk direct op dat nagenoeg alle gebruikers onwijs positief zijn. Veel gebruikers roemen het overzichtelijke dashboard, de uitgebreide functies en het gemak. Dat blijkt ook duidelijk uit onderstaande reviews:

Moneymonk pakketten

Heb je interesse om gebruik te gaan maken van Moneymonk? Dan moet je eerst het gewenste pakket uit gaan kiezen. Moneymonk heeft ervoor gekozen om dit zo eenvoudig mogelijk te maken. Zoals je in onderstaand screenshot kunt zien, heeft het bedrijf gekozen voor drie pakketten:

Boekhouden

Project Management

uren, ritten, onkosten
Gratis Life-time
 • Urenregistratie
 • Rittenregistratie
 • Onkosten
 • Projecten
 • Offertes

ZZP'er

alles-in-één
10 per maand
 • Urenregistratie
 • Rittenregistratie
 • Onkosten
 • Projecten
 • Offertes
 • Factureren
 • Bankkoppeling
 • Btw-aangifte
 • Winst-en-verlies
Populair

MKB'er

Speciaal voor VOF's of BV's
40 per maand
 • Urenregistratie
 • Rittenregistratie
 • Onkosten
 • Projecten
 • Offertes
 • Factureren
 • Bankkoppeling
 • Btw-aangifte
 • Winst-en-verlies
 • Balans

Indien je voor het Project Management pakket kiest, hoef je géén kosten te betalen. Je kunt daarbij alleen gebruik maken van de functies die onder de noemer ‘Project Management’ vallen; dit betekent dat je dus géén gebruik van de Online Boekhouden functies kunt maken. 

Het pakket voor zzp’ers is geoptimaliseerd voor de gemiddelde zzp’er. Je hebt toegang tot alle functies en je geniet van een relatief lage prijs. Bovendien kan je bij dit pakket nog tussen twee mogelijkheden kiezen:

 • Ben je minder dan 1 jaar als zzp’er ingeschreven? Dan krijg je de eerste 6 maanden 50% korting op de maandprijs.
 • Sta je langer dan 1 jaar als zzp’er ingeschreven? Dan zit je niet vast aan een vast contract en kan je het abonnement bij Moneymonk maandelijks opzeggen.

Tot slot biedt Moneymonk ook nog een pakket voor MKB bedrijven aan. Hierbij kunnen meerdere gebruikers van alle functies gebruik maken. Dit pakket is dus bijvoorbeeld geschikt voor een VOF of een kleine BV.

Let op: de prijzen in bovengenoemde afbeelding zijn allemaal exclusief BTW.

 

30 dagen gratis uitproberen

Zoals je in bovenstaande afbeelding kunt zien, kun je genieten van een gratis proefperiode. Gedurende een periode van 30 dagen krijg je gratis toegang tot dit boekhoudprogramma, waardoor je alle functies uitgebreid kunt testen. Je krijgt bovendien een duidelijke indruk van de look-and-feel van het gehele boekhoudprogramma. Op basis van deze kennis kan je voor jezelf de juiste keuze gaan maken; indien gewenst kan je Moneymonk uiteraard ook in deze 30 dagen met andere programma’s gaan vergelijken.

Na deze 30 dagen heb je vervolgens de keus: je laat Moneymonk links liggen of je kiest voor één van de abonnementsvormen. Als je géén keuze maakt, zie je nergens aan een vast. Moneymonk werkt niet met de zogeheten wurgcontracten, maar maakt het leven voor elke ondernemer juist een stuk aangenamer. Je kunt dus zonder enige twijfel gebruik maken van de 30 dagen gratis proefperiode.

De voordelen van Moneymonk op een rijtje:

Nadelen van Moneymonk op een rijtje:

Conclusie

Aan elke zzp’er kunnen wij het boekhoudprogramma Moneymonk van harte aanraden. Wij zijn zeer te spreken over het gemak dat je met dit programma ervaart, maar ook over de hoeveelheid functies die je tot je beschikking hebt. De helpdesk, de verschillende pakketten en de eindeloze extra’s zijn bij ons ook in de smaak gevallen.

Zoals je hierboven kunt zien, hebben we echter ook enkele nadelen weten te ontdekken. In onze ogen wegen deze nadelen echter niet op tegen de voordelen. Bovendien zijn dit geen nadelen waar je écht hinder van ondervindt. 

We raden je aan om eerst gebruik te maken van de 30 dagen gratis proefperiode. Gedurende deze 30 dagen kan je het programma zelf uittesten en bepalen of het programma aan al jouw wensen voldoet. Als dat het geval is, heb je de keus tussen twee verschillende pakketten. In dit programma draait uiteindelijk alles om de eenvoud en het gemak; dit heeft Moneymonk zéér goed voor elkaar gekregen!