rompslomp review

Rompslomp Review 2022

5/5

Twijfel je nog om een abonnement aan te schaffen bij Rompslomp? Bekijk hier onze review en meningen van andere.

rompslomp review

Alle zzp’ers, ondernemers, bedrijven en verenigingen/stichtingen hebben in Nederland de keus tussen meerdere boekhoudprogramma’s. Deze programma’s hebben stuk voor stuk kenmerkende eigenschappen en bijbehorende voor- en nadelen. Eén van de boekhoudprogramma’s met een unieke naam is Rompslomp.

In deze Rompslomp review zoomen we nader in op dit boekhoudprogramma. Zo bespreken we onder meer waar de naam vandaan komt, wat de voordelen van dit boekhoudprogramma zijn en uit welke pakketten je zoal kunt kiezen. Op basis van deze uitgebreide review kan je vervolgens voor jezelf bepalen of Rompslomp hét boekhoudprogramma is waar je naar op zoek bent.

Wie gebruikt Rompslomp?

‘Het meest eenvoudige zzp boekhoudprogramma’. Met die woorden omschrijft het boekhoudprogramma Rompslomp zichzelf. Daar voegt het bedrijf ook nog aan toe dat het boekhoudprogramma goedkoop is, waardoor het in de basis geschikt is voor alle zzp’ers.

Daarmee hebben we direct een belangrijke eigenschap te pakken; Rompslomp richt zich met name/uitsluitend op de zzp’ers in ons land. Volgens het bedrijf is het zo dat veel boekhoudprogramma’s niet het gewenste gemak en plezier bieden voor zzp’ers. Dat moest anders kunnen, waardoor het boekhoudprogramma Rompslomp ontwikkeld hebt.

Wat is Rompslomp?

De naam is overigens vrij komisch te noemen, maar er zit een belangrijke boodschap achter. Door van dit boekhoudprogramma gebruik te maken, kan je namelijk afscheid gaan nemen van de rompslomp die normaliter bij de boekhouding om de hoek komt kijken. Met dit boekhoudprogramma zou het voor elke zzp’er mogelijk moeten zijn om eenvoudig en snel de boekhouding te doen. Dat is dan ook Rompslomp in de notendop; een uiterst gebruiksvriendelijk en makkelijk boekhoudprogramma voor zzp’ers.

 

Althans; dat is datgene wat het bedrijf zelf pretendeert. Is dat ook daadwerkelijk het geval? Daarover vind je meer informatie in het restant van deze review.

Logo rompslomp

De functies van Rompslomp

Als ontwikkelaar van een boekhoudprogramma moet je belangrijke keuzes maken. Welke functies laat je links liggen? Welke functies voeg je juist wel toe aan het boekhoudprogramma? En hoe moet het dashboard van het boekhoudprogramma er uit komen te zien? Dat zijn stuk voor stuk vragen die er absoluut toe doen.

Uiteindelijk hebben de ontwikkelaars van Rompslomp voor een zo’n eenvoudig mogelijke opzet gekozen. Volgens hen moet het namelijk leuk én makkelijk zijn voor zzp’ers om de boekhouding te doen. Mede daarom zijn met name de basisfuncties toegevoegd. Dit heeft direct één nadeel voor grotere bedrijven; daar is het boekhoudprogramma niet toereikend genoeg voor.

Alle zzp’ers kunnen in ieder geval van de nodige functies gebruik maken:

Wat blijkt uit bovengenoemde lijst met functies? Dat dit boekhoudprogramma eigenlijk alle functies bevat waar een zzp’er op zoek naar kan zijn. Ook bijzondere functies zoals de urenregistratie en de rittenregistratie zijn ingebouwd in dit boekhoudprogramma. Geweldig!

rompslomp-dashboardrompslomp-dashboard
rompslomp-balansrompslomp-balans
rompslomp-betalingenrompslomp-betalingen
rompslomp-de-schoenendoosrompslomp-de-schoenendoos
rompslomp-btwrompslomp-btw
rompslomp-uren-rittenrompslomp-uren-ritten
rompslomp-facturenrompslomp-facturen

Het dashboard van Rompslomp

Nadat je een account op Rompslomp.nl gemaakt hebt, krijg je toegang tot jouw online dashboard. Dit online dashboard is raad te plegen via het internet, maar ook via de mobiele app. Hierdoor ben je ook in staat om via je tablet of smartphone jouw boekhouding te doen.

Op het moment dat je ingelogd bent, kom je direct op een overzichtelijke pagina uit. Hierop zie je onder meer jouw winst staan, jouw balans en de laatste facturen die je verstuurd hebt. Erg overzichtelijk en direct al duidelijk! 

In het dashboard zie je verder aan de linkerkant enkele keuzemogelijkheden naar voren komen. Zo kan je klikken op ‘Facturen’, ‘Offertes’, ‘Uitgaven’, ‘Urenregistratie’, ‘Schoenendoos’ en ‘Contacten’.  Eigenlijk spreekt alles voor zich, wellicht met uitzondering van Schoenendoos. Dit is echter de naam die Rompslomp heeft gegeven aan de tool waarmee je een foto van een bonnetje kunt maken en dit bonnetje direct in de boekhouding kunt laten verwerken.

Ook vind je aan de linkerkant nog de volgende andere dashboard items: Boekhouding, BTW, Bankmutaties, Berichten en Periodieke facturen (PRO+). Al deze functies zijn te gebruiken met het reguliere pakket, met uitzondering van de Periodieke Facturen functie.

In onze ogen is het dashboard van Rompslomp uitermate overzichtelijk. Het gehele programma wijst eigenlijk voor zich, waarbij de beperkt aantal knoppen in het dashboard direct tot de verbeelding spreken. Ook qua kleurgebruik heeft Rompslomp de juiste keuzes gemaakt; geel met wit en donkergrijs is erg rustig voor het oog en zorgt voor het nodige gebruiksgemak.

Rompslomp reviews

Door de jaren heen hebben behoorlijk veel zzp’ers gebruik gemaakt van dit boekhoudprogramma. Opvallend daarbij is dat nagenoeg alle zzp’ers onwijs te spreken zijn over dit boekhoudprogramma. Het enige waar veel gebruikers over heen vallen, is de gebrekkige klantenservice.

De pakketten van Rompslomp

Heb je interesse om een abonnement bij Rompslomp af te gaan sluiten? Dan moet je eerst een keuze gaan maken tussen de verschillende pakketten. Ook op dit vlak wil het boekhoudprogramma het zo makkelijk mogelijk voor je maken. Je hebt daarom de keus uit de volgende drie pakketten, waarbij je onder de pakketten de belangrijkste functies ziet staan:

Startende ondernemers

Net ingeschreven bij de KVK
Gratis 15 maanden
  • Onbeperkt facturen maken
  • Onbeperkt offertes maken
  • Logo en huisstijl op je factuur

Plus

Voor als je ook je urenregistratie bij wilt houden.
5,- per maand
  • Alles van Gratis
  • Facturen ook e-mailen
  • Uren registratie
Populair

Pro

Voor als je alles uit Rompslomp wilt halen.
15,- per maand
  • Btw-overzicht
  • Balans
  • Winst & Verlies rekening

Gratis proef periode

Twijfel je nog steeds om Rompslomp aan te schaffen? Aarzel niet om Rompslomp gratis te testen met een proef periode 

Logo rompslomp

Het pro pakket is het duurste pakket, maar is ook direct het meest uitgebreide. Voor een zzp’er is dat pakket ook aan te raden, aangezien je hiermee ook direct jouw BTW-aangifte kunt doen en beschikking krijgt over verschillende financiële rapportages.

Wil je van nóg lagere prijzen genieten? Dan kan je ook een abonnement voor een jaar afsluiten. Het is daarbij de bedoeling dat je het totale bedrag in één keer gaat betalen, waarbij je 2 maanden gratis krijgt. Je geniet hierdoor van 16% korting; je betaalt bijvoorbeeld voor het Pro pakket daardoor nog maar 12,50 euro per maand. De totale kosten voor één jaar komen daarmee uit op 150 euro.

Wil je graag eerst dit boekhoudprogramma gratis uittesten? Dat is mogelijk; je kunt namelijk gebruik maken van een gratis proefperiode van 30 dagen. Na deze 30 dagen zit je nergens aan vast en kan je zelf een keuze maken tussen de verschillende pakketten.

Over het aanbod van de pakketten bij Rompslomp zijn wij zeer te spreken. De pakketten spreken voor zich en de prijzen zijn wat ons betreft ook dik in orde. 

Let op: de prijzen in bovengenoemde afbeelding zijn allemaal exclusief BTW.

30 dagen gratis uitproberen

Als (beginnende) zzp’er moet je de juiste keuze voor een boekhoudprogramma zien te maken. Op basis van de reviews op onze website vergaar je veel informatie over de verschillende programma’s, maar het is ook goed te begrijpen dat je de programma’s zelf uit wilt testen.

Daar biedt Rompslomp je gelukkig de mogelijkheid voor. Via de website kan je je namelijk aanmelden voor een gratis proefperiode van 30 dagen. In deze 30 dagen kan je het gehele programma, inclusief de meeste functies, uitproberen. Je krijgt hierdoor een duidelijk beeld van de werking van het programma, van de look and feel van het programma en dus kan je voor jezelf een algeheel oordeel vellen. 

Dankzij deze 30 dagen krijg je in ieder geval een duidelijk beeld van Rompslomp. Na deze 30 dagen kan je zelf beslissen wat je gaat doen; één van de pakketten bij Rompslomp afsluiten of verder kijken naar een ander boekhoudprogramma. Met alleen het afsluiten van de gratis proefperiode zit je namelijk nergens (definitief) aan vast!

De voordelen van Rompslomp op een rijtje:

De nadelen van Rompslomp op een rijtje

Conclusie

Kunnen wij het gebruik van Rompslomp aanraden? Ja, dat kunnen we zeker. In onze ogen is dit een nagenoeg perfect boekhoudprogramma voor zzp’ers. Je kunt op een prettige, eenvoudige en snelle manier de complete boekhouding van jouw eenmanszaak of klein bedrijf bijhouden. Je hebt de beschikking over allerlei functies, het dashboard is uiterst overzichtelijk en de prijzen zijn ook naar wens.

Het enige waar je goed rekening mee moet houden, is de beperkte helpdesk. Je kunt bijvoorbeeld niet bellen met het bedrijf of een live chat starten. Het enige contact dat mogelijk is, is via de mail. Desalniettemin zijn wij enthousiast!