boekhoudprogramma voor stichtingen

Hier vind je de beste boekhoudsoftware

Maak het als ondernemer makkelijk met online boekhouden. Vergelijk en test boekhoudsoftware gratis.

vergelijk software
 

Kies een boekhoudpakket die voldoet aan jou wensen

Het is belangrijk dat je een boekhoudpakket kiest die bij jou past. Dat kan je gemakkelijk doen om de volgende stappen te volgen:

Gratis Boekhoudprogramma's

Weet je niet zeker welk of het online boekhouden bij jou past? Dan kan je altijd kiezen voor een gratis boekhoudpakket of een gratis proefperiode boekhoudpakket. Kies hier

Wat kan je met een boekhoudprogramma?

Elk boekhoudprogramma is net even anders, in de zin van de manier van werken. Elk boekhoudprogramma heeft wel hetzelfde doel namelijk: makkelijk je administratie doen. Door taken te automatiseren binnen je boekhoudprogramma, kan je dat heel veel tijd en moeite schelen. Hierbij een lijstje met allerlei functies die je in je boekhoudprogramma kan vinden:

Echter kan je filteren op waar aan je boekhoudprogramma aan moet voldoen. Zo weet je welk boekhoudprogramma bij jou past.

Facturen aanmaken en versturen

Facturen aanmaken en versturen

Facturen aanmaken en versturen is gemakkelijker dan ooit. De eerste keer dat je in een boekhoudprogramma een factuur maakt moet je wel een paar extra stappen doorlopen. Één daarvan is je bedrijfsgegevens invullen. Dit hoef je maar één keer te doen. Nadat je dat heb gedaan, neemt het boekhoudprogramma dat voor al je facturen mee.

Wanneer je die stap hebt doorlopen is het alleen nog maar je diensten en/of producten in rekening brengen. Wanneer je je diensten en/of producten op de factuur er op zet, kan je op elk product of dienst dat bedrag in een categorie zetten. Zo weet je aan het einde van de rit hoeveel geld je aan een bepaald product en/of dienst hebt verdient mochten dezelfde producten en/of diensten op meerdere facturen voorkomen.

Als je alles in rekening hebt gegeven, kan je je de email-adres van je klant invoeren en word het automatisch verstuurd. Vergeet je klant te betalen? Dan stuurt de software automatisch herinneringen.

Bonnetjes en facturen verwerken in een boekhoudprogramma

Bonnetjes en facturen verwerken in een boekhoudprogramma

Het verwerken van facturen en/of bonnetjes is niet heel spannend. Sommige boekhoudprogramma’s hebben een app. Met die app kan je de bonnetjes gelijk inscannen.  De app ziet wat er op de bon staat, en zet dat gelijk automatisch in je administratie. Dus mocht je je het bonnetje kwijt raken, dan heb je het altijd nog in de app.

Facturen die ontvangt kan je op meerdere manieren erin zetten. Handmatig is mogelijk maar het mooist is natuurlijk dat die het automatisch erin zet zodat jij alleen de factuur hoeft te koppelen aan de transactie. Bij de meeste boekhoudprogramma’s kan je een uniek email-adres aanmaken waarbij je dus zegt: alle facturen die op dit mailadres wordt verstuurd, die worden automatisch in je administratie gezet. Handig niet?

Begrippenlijst

Als er onduidelijkheden zijn betrekking tot het boekhouden kan je hier alle begrippen op een rijtje vinden.

Aangiftes... help!

Je kent het wel.. elk kwartaal en jaar moet je aangifte doen. Geen idee wat je precies moet doen. Maak je niet zorgen, je bent niet de eerste ondernemer die dat heeft. Wij adviseren daarvoor om een boekhouder aan te schaffen voor dat soort zaken. Boekhouders hoeven trouwens niet persé heel duur te zijn.  Yannick en Ruben zijn boekhouders van RY-Adviseurs die voor slechts €60,- per maand voor jou klaar staan om dit soort zaken goed af te handelen. Daarbij zijn ze ook actief op Whatsapp om jou vragen te beantwoorden in 24 uur. Wil je een maand gratis een boekhouder? Klik hier

Boekhoudprogramma met een boekhouder

Wanneer je met een boekhoudprogramma komt met een boekhouder zal je boekhouder heel blij van worden. Je kan namelijk in elk boekhoudpakket rechten geven bij je boekhouder. Zo kan je boekhouder helpen met het verwerken van je administratie. 

Elektrisch BTW aangifte doen

Mocht je zelf genoeg kennis hebben over boekhouden, dan heb je geen boekhouder nodig. Met boekhoudsoftware word eigen inprincipe al heel veel voor je gedaan. Zolang je maar goed alles verwerkt in je boekhoud programma. Op het moment bestaat er elektrisch BTW aangifte doen. Dat wil zeggen dat je boekhoudprogramma alles zo opsteld, dat je het gelijk word ingedient bij de belastingsdienst.

Wanneer je de Moneybird boekhoudsoftware hebt, ziet het er als volgt uit:
Elektrisch BTW aangifte doen

Bij andere boekhoudpakketten kan het misschien er net even anders uit zien, maar het komt op het zelfde neer.

Let op: Wanneer je gebruik wilt maken van elektrische BTW aangifte heb je een zakelijke rekening nodig en een rekening die de koppeling ondersteunt. De meeste boekhoudprogramma’s ondersteunen bankkoppeling: ING, ABN Amro, Rabobank, Bunq en Knab.

Ontvang hier een extra langere proefperiode t.w.v €60

Waarom je niet in Excel je boekhouding moet doen

Je kan er altijd voor kiezen om in Excel je boekhouding te doen, maar anno 2020 hebben we moderne boekhoudprogramma’s die veel voor je kunt automatiseren. Daarbij is het ook zo dat boekhoudprogramma’s back-ups maken van jou administratie. Met Excel kan je het risico lopen dat je je administratie kwijt raakt terwijl je wettelijk verplicht bent om 7 jaar je administratie te bewaren.

Lees meer

Veel gestelde vragen

Veel mensen beginnen er niet aan omdat in het begin erg overweldigent is. Dat is het misschien ook in het begin. Door een goed boekhoetpakket word je goed geholpen. Je krijgt alles stap voor stap uitgelegd in het programma. Kijk hier voor alle boekhoudpakketten

Wij vergelijken