boekhoudprogramma voor kerken

Hier vind je de beste boekhoudprogramma’s voor kerken

Maak het als kerk ondernemer makkelijk met online boekhouden. Vergelijk en test boekhoudsoftware gratis.

boekhoudprogramma voor kerken
 

Kies een boekhoudprogramma die voldoet aan jouw wensen en jouw kerk

Onderzoek heeft uitgewezen dat er in Nederland zo’n 7000 kerken staan. Al deze kerken hebben een eigen functie, een eigen bestuur en een eigen doel. Mede hierdoor is het niet zo dat er maar één boekhoudprogramma voor kerken bestaan. Nee, alle ondernemers binnen deze wereld en alle kerken hebben hun eigen voorkeuren en wensen. 

Met de bovenstaande boekhoudsoftware vergelijker is het voor alle kerk ondernemers mogelijk om het juiste boekhoudprogramma te vinden. Een boekhoudprogramma dat volledig aansluit op de wensen en behoeften van de kerk ondernemer én van de kerk. Uiteindelijk is het met het juiste programma mogelijk om het financiële gedeelte een stuk soepeler en makkelijker te laten verlopen. 

Het is onwijs belangrijk om een boekhoudpakket te kiezen dat op jouw wensen aansluit. Met behulp van onderstaande stappen kan je gemakkelijk het juiste boekhoudprogramma vinden:

Volg bovenstaande stappen één voor één op en vind razendsnel het beste boekhoudprogramma. Dat programma sluit niet alleen qua functies op jouw wensen aan, de kerk maar ook qua prijskaartje. Het is overigens ook mogelijk om via onze website een gratis boekhoudprogramma te vinden of om gebruik te maken van een gratis proefperiode van een boekhoudprogramma.

Gratis boekhoudprogramma voor jouw kerk

Is er niet al te veel geld voorhanden binnen jouw kerk? Of hebben jullie besloten dat jullie het geld liever aan andere dingen dan aan een boekhoudprogramma uit willen geven? Dat is geen probleem. Het is namelijk mogelijk om van een gratis boekhoudprogramma gebruik te maken. Een dergelijk boekhoudprogramma wordt volledig gratis verstrekt en biedt behoorlijk veel functies en voordelen. Dankzij die functies kan je naar hartenlust de gehele administratie van de kerk verwerken in het boekhoudprogramma.

Vind je het lastig om het juiste boekhoudprogramma uit te kiezen? Dat is goed te begrijpen. Als je in bovenstaande vergelijker kijkt hoeveel soorten programma’s bestaan, is het logisch dat je ‘door de bomen het bos niet meer ziet’. Gelukkig bieden wij nog een ultieme mogelijkheid aan; het afsluiten van een gratis proefperiode. Met een dergelijke gratis proefperiode kan je een bepaald programma uittesten. Je kunt kijken welke functies het programma bevat, hoe de interface van het programma er uit ziet en hoe de bediening van het programma is. Op basis van jouw eigen bevindingen kan je vervolgens direct bepalen om het boekhoudprogramma wel of niet aan te schaffen.

Door bij meerdere boekhoudprogramma’s gebruik van een gratis proefperiode te maken, kan je bovendien de verschillende programma’s met elkaar vergelijken. Je krijgt daardoor direct inzichtelijk wat de verschillen zijn tussen de verschillende boekhoudprogramma’s. Ook krijg je daardoor inzicht in de prijs-kwaliteitsverhouding van de boekhoudprogramma’s en kan je uiteindelijk bepalen wat voor jouw kerk de beste keuze is.

Wat kan je met een boekhoudprogramma voor jouw kerk?

Door de jaren heen zijn er vele boekhoudprogramma’s door specialistische bedrijven ontwikkeld. Sommige van deze programma’s richten zich op commerciële bedrijven, terwijl andere boekhoudprogramma’s zich richten op kerken. Wat kan je nou precies met zo’n programma voor jouw kerk? Wij hebben enkele mogelijkheden voor jou op een rijtje gezet:

Zoals je ongetwijfeld weet, heeft een kerk ook met inkomen- en uitgaven stromen te maken. Al deze transacties moeten op een juiste manier verwerkt worden, aangezien je als kerk altijd moet kunnen laten zien wat de huidige financiële status is. Door een boekhoudprogramma voor een kerk te gebruiken, heb je altijd overzicht in de financiële status van de kerk. Bovendien is het mogelijk om de inkomsten en uitgaven te sturen, zodat de kerk nooit in financiële problemen komt.

Wil je van de volgende functies gebruik gaan maken? Dan hoef je eigenlijk nog maar één ding te doen; van de bovenstaande vergelijker gebruik te maken. Met die vergelijker ben je immers in staat om razendsnel het beste boekhoudprogramma voor jouw kerk te vinden. Als je eenmaal voor het beste boekhoudprogramma gekozen hebt, geniet je onder meer van de bovenstaande functies c.q. mogelijkheden!

Koppelbaar met kerkelijke ledenadministratie

Als kerk zijnde heb je altijd te maken met een ledenadministratie. In deze administratie staan eigenlijk alle leden vermeld, inclusief belangrijke gegevens. Het absolute voordeel van een boekhoudprogramma voor kerken is dat je een koppeling kunt maken tussen de ledenadministratie en het boekhoudprogramma.

Hierdoor zijn eigenlijk twee systemen altijd up to date. De ledenadministratie klopt altijd volledig, aangezien alle betalingen bijgehouden worden. Deze betalingen worden ook direct verwerkt in het boekhoudprogramma, waardoor de financiën van de kerk ook altijd in orde zijn.

Bijkomend voordeel is dat je alle informatie omtrent de leden op een veilige manier in de kerkelijke ledenadministratie kunt bewaren. De koppeling met het veilige boekhoudprogramma vormt dat geen enkel gevaar voor!

Koppelbaar met kerkelijke ledenadministratie 2
Genereer rekeningschema’s GKV / PKN / HHK

Genereer rekeningschema’s GKV / PKN / HHK

Je hebt hierboven reeds kunnen lezen dat een speciaal boekhoudprogramma voor kerken meerdere voordelen met zich mee brengt. Eén van de andere voordelen is dat je ook allerlei rekeningschema’s gemakkelijk kunt genereren. Deze rekeningschema’s zijn de standaard rekeningschema’s voor kerken, zoals bijvoorbeeld KGV, PKN en HHK.

Met behulp van deze rekeningschema’s is het nog makkelijker om de complete kerkelijke administratie te doen. Het is bovendien, dankzij het boekhoudprogramma, mogelijk om een dergelijk rekeningschema te importeren en/of te exporteren. Je kunt in principe alle kanten op en dat is zeer wenselijk voor elke kerk ondernemer.

BTW aangifte doen in vier clicks

Zo makkelijk is het! Je hoeft nooit meer veel tijd te besteden aan de BTW aangifte van jouw kerk. Nee, je kunt eigenlijk alles overlaten aan het boekhoudprogramma. Dit programma verwerkt alle transacties, berekent direct de BTW, zet de aangifte voor je klaar en maakt het al met al dus onwijs makkelijk voor je. Gemak dient de mens, zoals we zo mooi zeggen.

Elektrisch BTW aangifte doen
BTW aangifte doen in Moneybird

Begrippenlijst

Als er onduidelijkheden zijn betrekking tot het boekhouden kan je hier alle begrippen op een rijtje vinden.

Voordelen van een boekhoudprogramma voor je kerk(en)

Ben je kerk ondernemer? Heb je één of zelfs meerdere kerken onder je hoede? Dan is de aanschaf van een boekhoudprogramma om meerdere redenen absoluut aan te raden. Je hebt hierboven reeds kunnen lezen dat een programma veel mogelijkheden met zich mee brengt. Tegelijkertijd brengt een boekhoudprogramma voor een kerk ook enkele zwaarwegende voordelen met zich mee.

Handig voor jezelf en voor je boekhouder

Wist je dat het als kerk ondernemer niet per sé noodzakelijk is om een boekhouder te hebben? Dat is zeker het geval als je een geschikt boekhoudprogramma hebt. Dat programma neemt immers al het werk uit handen, waardoor je in principe geen boekhouder hoeft te hebben.

Heb je toch besloten om een boekhouder in te huren? Dan kan je het allemaal een stuk makkelijker voor jouw boekhouder maken. Met behulp van enkele instellingen kan je namelijk bepaalde rechten binnen het programma aan bepaalde mensen geven. Je maakt het daardoor makkelijk voor jouw boekhouder om mee te kijken, maar je maakt het ook onwijs makkelijk voor jezelf. Een win-win situatie dus!

Alles op 1 plek

Ben je het overzicht omtrent de financiën, betalingen en uitgaven ook wel eens kwijt? Dat is definitief verleden tijd als je voor een boekhoudprogramma voor een kerk gekozen hebt. Met een dergelijk programma heb je alles op 1 plek en weet je dus altijd het perfecte overzicht te behouden. Ook is het mogelijk om binnen de administratie meerdere delen aan te maken, zodat je het nóg overzichtelijker voor jezelf weet te houden. Ook kan je dus bepaalde mensen toegang geven tot bepaalde onderdelen van de administratie; ideaal.

Heb je toch besloten om een boekhouder in te huren? Dan kan je het allemaal een stuk makkelijker voor jouw boekhouder maken. Met behulp van enkele instellingen kan je namelijk bepaalde rechten binnen het programma aan bepaalde mensen geven. Je maakt het daardoor makkelijk voor jouw boekhouder om mee te kijken, maar je maakt het ook onwijs makkelijk voor jezelf. Een win-win situatie dus!

Bespaar je kostbare tijd

Besteed je naar eigen zeggen té veel tijd aan het bijhouden van de administratie? Moet je bijvoorbeeld handmatig nog alle betalingen registreren en de ledenadministratie bijhouden? Met behulp van een geschikt boekhoudprogramma is dat niet langer nodig. Je kunt daardoor méér tijd besteden aan leuke dingen en aan dingen er óók toe doen voor jouw kerk!

Heb je toch besloten om een boekhouder in te huren? Dan kan je het allemaal een stuk makkelijker voor jouw boekhouder maken. Met behulp van enkele instellingen kan je namelijk bepaalde rechten binnen het programma aan bepaalde mensen geven. Je maakt het daardoor makkelijk voor jouw boekhouder om mee te kijken, maar je maakt het ook onwijs makkelijk voor jezelf. Een win-win situatie dus!

Waarom je niet in Excel je boekhouding moet doen

Je kan er altijd voor kiezen om in Excel je boekhouding te doen, maar anno 2020 hebben we moderne boekhoudprogramma’s die veel voor je kunt automatiseren. Daarbij is het ook zo dat boekhoudprogramma’s back-ups maken van jou administratie. Met Excel kan je het risico lopen dat je je administratie kwijt raakt terwijl je wettelijk verplicht bent om 7 jaar je administratie te bewaren.

Lees meer

Veel gestelde vragen

Besteed je naar eigen zeggen té veel tijd aan het bijhouden van de administratie? Moet je bijvoorbeeld handmatig nog alle betalingen registreren en de ledenadministratie bijhouden? Met behulp van een geschikt boekhoudprogramma is dat niet langer nodig. Je kunt daardoor méér tijd besteden aan leuke dingen en aan dingen er óók toe doen voor jouw kerk!

Nee, een boekhoudprogramma voor een kerk is niet per definitie noodzakelijk of verplicht. Tegelijkertijd is het wél een feit dat een boekhoudprogramma het leven een stuk makkelijker voor elke kerk ondernemer maakt. Je hebt altijd zicht op de financiële status, je kunt veel tijd besparen en je kunt daardoor ook geld gaan besparen!

Rentabiliteit – wat is dat?

Wat is rentabiliteit? Rentabiliteit is een belangrijke financiële maatstaf die aangeeft hoe winstgevend een onderneming is in verhouding tot haar investeringen. Het is een cruciaal

De 10 Beste Boekhoudpakketten van 2024

Een effectief boekhoudpakket is essentieel voor het succes van elk bedrijf. In zijn er tal van boekhoudsoftware-opties op de markt, elk met hun eigen sterke

Wat is een verkoopfactuur?

Een verkoopfactuur is een factuur die je moet verzenden wanneer je een product of dienst verkoopt aan een andere onderneming, omdat dit wettelijk verplicht is.