Eenvoudig boekhouden doe je zo in 2024
Maak het als ondernemer makkelijk met online eenvoudig boekhouden. Vergelijk en test boekhoudprogramma gratis.
Wat is eenvoudig boekhouden?
De wereld is in de afgelopen jaren in een stroomversnelling gekomen. Dat is grotendeels te danken aan de opkomst van het internet. Door het internet is eigenlijk alles in het leven een stuk gemakkelijker geworden. Dat geldt óók voor het doen van de boekhouding. Voorheen moest je met tabellen, met papieren en met potlood/pen aan de slag gaan. Kan je je dat nu nog voorstellen? Nee, ongetwijfeld niet. Dankzij de boekhoudprogramma ben je namelijk in staat om alles digitaal bij te houden en het voor jezelf een stuk makkelijker te maken. Zo heb je ook boekhoudprogramma’s voor restaurants, boekhoudprogramma’s voor kerken, boekhoudprogramma’s voor therapeuten enzovoorts.
Momenteel ben je ook in staat om alles te automatiseren, om zelf bonnetjes via je telefoon in te scannen en om jezelf hiermee veel tijd te besparen. Door de opkomst van de boekhoudprogramma is het doen van de boekhouding niet alleen een stuk makkelijker geworden, maar ook nog eens een stuk leuker. De kans dat je frustraties krijgt tijdens het boekhouden, is door de boekhoudprogramma een flink stuk kleiner. Voorheen riepen alle papieren, tabellen en aantekeningen ongetwijfeld veel meer frustraties op.
Bijkomend voordeel van de boekhoudprogramma is dat je alles op één plek hebt. Je kunt al je inkomende facturen, alle verstuurde facturen en de complete financiële status altijd en overal checken. Daardoor heb je veel meer overzicht, hoef je minder tijd te spenderen aan de boekhouding en ervaar je een stuk minder zorgen. Bovendien kan je de boekhouding op een gemakkelijke manier digitaal met jouw boekhouder/accountant delen, waardoor je nóg minder omkijken naar de administratie en boekhouding hebt.
Bijna geen kosten
Een ander voordeel van eenvoudig boekhoudprogramma is terug te vinden in de kosten. Voor dergelijke software betaal je maandelijks een bepaald bedrag. Dat bedrag weegt echter niet op tegen de tijd die je normaliter/voorheen aan de boekhouding moest besteden. Je hoeft nagenoeg geen geld aan de boekhoudprogramma te betalen, terwijl je wel van onwijs veel tijdsbesparing geniet.
Overigens kan je op nóg een andere manier geld besparen. Doordat de boekhoudprogramma het boekhouden zo makkelijk maakt, hoef je ook geen boekhouder meer in te schakelen. Je kunt daar uiteraard altijd wel voor kiezen, maar als je écht geld wilt besparen, kan je dus afscheid gaan nemen van jouw boekhouder. Genoeg redenen dus om voor boekhoudprogramma te kiezen!
Eenvoudig boekhouden voor starters, ZZP'ers, MKB'ers, Stichtingen en meer
Ben je een startende ondernemer? Heb je net een eenmanszaak opgericht? Ben je een ZZP’er? Of heb je recent een MKB opgericht? Dan ben je nu nog in de gelegenheid om direct vanaf het begin een goede start te maken. Het advies is om vanaf nu te beginnen met de boekhoudprogramma. Dankzij deze software loop je veel minder risico’s en kan je jezelf ook veel beter indekken tegen verschillende risico’s.
Wist je bijvoorbeeld dat je als ondernemer een bewaarplicht van 7 jaar hebt? Alle facturen, bonnetjes en overige boekhoudkundige bestanden dien je 7 jaar te bewaren. Door vanaf het allereerste moment gebruik van een boekhoudprogramma te maken, maak je het bewaren van alle bestanden een fluitje van een cent.
Daarnaast kan je door de boekhoudprogramma ook al jouw uren bijhouden. Als ondernemer heb je namelijk een urencriterium. Als je niet aan dit criterium voldoet, heb je geen recht op bepaalde aftrekken. Om wél in aanmerking voor deze aftrekposten te komen, dien je jouw urencriterium bij te houden. Met behulp van de boekhoudprogramma gaat dit allemaal automatisch en heb je dus óók daar geen omkijken naar. Niet alle boekhoudprogramma’s hebben een urenregistratie functie. Daarom hebben wij ook een urenregistratie vergelijker geheel gratis.
Ben je de eigenaar van bijvoorbeeld een stichting of een vereniging? Ook dan heb je met de nodige administratie te maken. Met behulp van een boekhoudprogramma voor stichtingen of verenigingen maak je het voor jezelf in een dergelijke situatie ook een stuk makkelijker. Bovendien ben je in staat om andere leden van de stichting/vereniging ook toegang te geven tot (een gedeelte van) de boekhoudprogramma.
Hoe kies een boekhoudprogramma die voldoet aan jouw wensen en jouw onderneming?
Ben je op zoek naar het beste boekhoudprogramma voor jouw onderneming? Dan is het allereerst goed om jouw persoonlijke wensen op een rijtje te zetten. Heb je jouw wensen op een rijtje gezet? Dan kan je gebruik maken van onze handige boekhoudsoftware vergelijker. Met deze vergelijker ben je in staat om razendsnel het perfecte boekhoudprogramma voor jouw onderneming te vinden. Hoe je dat kunt doen? Volg onderstaand stappenplan op en maak het voor jezelf onwijs makkelijk.
- 1. Selecteer in de filters eerst je bedrijfsvorm en branche.
- 2. Geef – indien daar sprake van is – aan hoeveel medewerkers er in jouw bedrijf werken.
- 3. Heb je verder nog wensen die je aan de boekhoudprogramma stelt? Dit kunt je ook filteren.
- 4. Alle boekhoudprogramma die aan jouw ingestelde filters voldoet, verschijnt nu op jouw scherm.
- 5. Klik voor meer informatie op een bepaald boekhoudprogramma.
- 6. Lijkt het boekhoudprogramma je interessant? Klik op de link van het programma.
- 7. Op de website kun je je aanmelden en gebruik maken van een gratis proefperiode.
- 8. Is de proefperiode over en wil je met het programma verder? Sluit dan een abonnement af.
Met behulp van onze software vergelijker is het een fluitje van een cent om de perfecte boekhoudprogramma voor jouw onderneming te vinden. Met deze software kan je vervolgen alle administratie en de volledige boekhouding digitaliseren, waardoor je van onwijs veel voordelen gaat genieten. Daarbij is het ook zo dat de boekhoud voor meerdere administraties geschikt zijn. Dus mocht je meerdere bedrijven hebben, dan heb je al je administratie op één plek.
Gratis eenvoudig boekhoudprogramma
Wil je de boekhouding van jouw bedrijf gaan digitaliseren? Dan vind je via de vergelijker hierboven razendsnel het perfecte boekhoudprogramma. Als je de verschillende programma’s met elkaar gaat vergelijken, kom je bijvoorbeeld bij Rompslomp een gratis versie tegen. Met een dergelijk programma stel je jezelf in staat om eenvoudig te boekhouden, terwijl je daar dus geen kosten aan kwijt bent. Je vangt hiermee eigenlijk twee vliegen in één klap.
Spreekt een betaald boekhoudprogramma jou op voorhand meer aan? Dan kan je je ook aanmelden voor een gratis proefperiode. In deze periode – bijvoorbeeld 7, 14 of 30 dagen – kan je naar hartenlust het boekhoudprogramma uit gaan testen. Je kunt gebruik maken van de verschillende functies, je kunt kijken of de interface naar je wens is en je kunt op basis hiervan bepalen of dit boekhoudprogramma naar jouw wens is. Is dat niet het geval? Dan maak je bij een ander boekhoudprogramma ook gebruik van de gratis proefperiode. Op deze manier kan je uiteindelijk – zonder enige kosten & risico – het perfecte boekhoudprogramma voor jouw onderneming vinden.
Wat kan je met een boekhoudprogramma om je boekhouden eenvoudig te maken?
Heb je interesse om een boekhoudprogramma te gaan gebruiken voor jouw onderneming? Dan is dat absoluut aan te raden. Met een boekhoudprogramma maak je het jezelf namelijk een stuk makkelijker. Eenvoudig boekhouden is namelijk nog nooit zo eenvoudig geweest! Ben je benieuwd wat je zoal met een boekhoudprogramma kunt doen? Wij hebben enkele functies voor je op een rijtje gezet:
- 1. Gemakkelijk uitdraaien van overzichten, zoals de balans en de winst & verliesrekening.
- 2. Inkoopfacturen, bonnen en financiële transacties invoeren.
- 3. Digitaal genereren van facturen.
- 4. Opstellen van de btw-aangifte en met een koppeling naar de belastingdienst ook versturen.
- 5. Koppeling met kassa software.
- 6. Rechten beheren; geef eventueel je boekhouder ook toegang tot jouw boekhoudprogramma.
Genereer facturen & offertes vanaf je mobiel en computer
Met een boekhoudprogramma kan je zowel vanaf je mobiel als vanaf je computer werken. Je kunt facturen & offertes gemakkelijk via je mobiel aanmaken en versturen; onwijs als je veel onderweg bent. Als je eenmaal op kantoor aangekomen bent, kan je ook andere facturen & offertes uit gaan werken, aanmaken en versturen. Je kunt al met al altijd en overal jouw boekhouding doen.
Koppel transacties automatisch
Als ondernemer heb je te maken met inkomende facturen en met uitgaande facturen. Bij de uitgaande facturen is het de bedoeling dat het factuurbedrag binnen de gestelde betaaltermijn ontvangen wordt. Is dat het geval? Dan koppelt de boekhoudprogramma de transactie automatisch aan de openstaande uitgaande factuur. Op het moment dat de betaaltermijn overschreden is, kan het boekhoudprogramma ook automatisch een herinnering versturen. Je hebt hierdoor totaal geen omkijken meer naar het monitoren van de facturen en de betalingen.
Btw-aangifte doen in slechts vier clicks
Het boekhoudprogramma houdt bovendien continu je gehele financiële status bij. Hierdoor ben je in staat om de BTW aangifte met slechts vier clicks volledig in te dienen. Zo makkelijk is het dankzij een boekhoudprogramma!
Bij veel boekhoudprogramma’s is het ook mogelijk om een directe koppeling met de belastingdienst te maken. De Belastingdienst stelt namelijk de verplichting dat je digitaal de BTW aangifte moet doen. Door de koppeling kan je deze digitale BTW aangifte direct met/door het boekhoudprogramma (laten) doen.
Boekhouden begrippenlijst
Als er onduidelijkheden zijn betrekking tot het boekhouden kan je hier alle begrippen op een rijtje vinden.
- Wat is BTW
- Wat is BTW vrijgesteld
- Wat is Activa
- Wat is een inkoopfactuur
- Wat is facturatie
- Wat is een balans
- Wat is vaste activa
- Wat is vlottende activa
- Wat is een crediteur?
- Wat is een kasboek
- Wat is een bankboek
- Wat is het eigen vermogen
- Wat is lang vreemd vermogen
- Wat is kort vreemd vermogen
- Wat is een grootboek
- Wat is inkomstenbelasting
- Wat is een jaarrekening
- Wat is vennootschapsbelasting
- Wat is een winst & verliesrekening
- Wat is een debiteur
- Wat is een Naamloze Vennootschap
- Wat is een boekhoudpakket
- Wat zijn afschrijvingen
- Wat is de Kamer van Koophandel
- Wat zijn directe kosten
- Wat zijn indirecte kosten
- Wat zijn spookfacturen
- Wat is het bedrijfsresultaat
- Wat is goodwill
- Wat is een jaarrekening deponeren
- Wat is een Besloten Vennootschap
- Wat betekent ZZP
- Wat is een eenmanszaak
- Wat is een VOF
- Wat is omzetbelasting
- Wat is de zelfstandigenaftrek
- Wat is de startersaftrek
- Wat zijn kengetallen
- Wat zijn kruisposten
- Wat is prive-storting en prive-opname
- Wat is online boekhouden
- Wat is een boekhoudkundig programma
- Wat is boekhouden in de cloud
- Wat is een ZZP boekhouder
- Wat is boekhouden
- Wat is een administratie
- Wat is de bewaarplicht boekhouden
- Wat is een ICP opgave
- Wat is een BTW aangifte
- Wat is een kasverschil
- Wat is restwaarde
- Wat is het ondernemersvermogen
- Wat is een ondernemersloon
- Wat is een nihilaangifte
- Wat is een MKB winstvrijstelling
- Wat is een kleine ondernemersregeling
- Wat is een fiscale oudedagsreserve
- Wat is een modelovereenkomst
- Wat is een aandeel
- Wat is de cash conversion cycle
- Wat is een accountant
- Wat zijn bedrijfskosten
- Wat is een begroting
- Wat is giraal geld
- Wat is een boekingsdatum
- Wat is consolidatie
- Wat is een kostenplaats
- Wat zijn overheadkosten
- Wat is passiva
- Wat is een resultatenrekening
- Wat is solvabiliteit
- Wat zijn variabele kosten
- Wat zijn vaste kosten
- Wat is de voorraad
- Wat is Standard Business Reporting?
- Wat is debiteurenbeheer
- Wat is cashflow
- Wat is robotic accounting
- Wat is een blockchain
- Wat kost een accountant
- Wat kost een boekhouder
- Wat is een DGA?
Veel gestelde vragen
Met behulp van onze vergelijker kan je direct het beste boekhoudprogramma voor jouw onderneming vinden. Je kunt jezelf daardoor van veel vrije tijd voorzien, aangezien een boekhoudprogramma onwijs makkelijk is. Bovendien maakt het boekhoudprogramma jouw volledige administratie een heel stuk eenvoudiger.
Over het uitzoeken én over het gebruik van het beste boekhoudprogramma krijgen wij regelmatig vragen. Wij hebben deze vragen gebundeld en op basis daarvan deze FAQ-sectie samengesteld. Hieronder vind je vijf veelgestelde vragen inclusief een duidelijk antwoord.
Nee, het is absoluut niet nodig om boekhoudkundige kennis te hebben. De verschillende boekhoudprogramma’s zijn namelijk onwijs eenvoudig in gebruik. Heb je toch specifieke vragen? Dan kan je altijd een beroep doen op de kennisbank van de boekhoudprogramma óf op de klantenservice van het boekhoudprogramma. De medewerkers helpen je graag met het in orde maken van jouw boekhouding.
Ook dat is niet nodig. Veel boekhoudprogramma’s bevinden zich namelijk in de cloud. Dit betekent dat alle gegevens digitaal opgeslagen zijn en dat je deze dus via het internet raad kunt plegen. Met bijvoorbeeld een speciale app van het boekhoudprogramma ben je daardoor ook in staat om via jouw telefoon/tablet jouw boekhouding te doen.
Of een betaald programma ‘beter’ dan een gratis programma is, is niet met zekerheid vast te stellen. het draait er namelijk maar net om wat jouw voorkeuren zijn. Heb je een simpele boekhouding? Dan volstaat een gratis boekhoudprogramma in de meeste gevallen. Wil je gebruik maken van enkele handige of uitgebreide functies? Dan kan je wellicht beter voor een betaald boekhoudprogramma kiezen. De uiteindelijke keuze is dus volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren.
Ja, het is zeker mogelijk om ook andere mensen toegang te geven tot het boekhoudprogramma. Je kunt bijvoorbeeld jouw medewerkers toegang geven tot het boekhoudprogramma, maar ook jouw boekhouder kan toegang krijgen. Doordat je jouw boekhoudprogramma met andere mensen kunt delen, maak je het voor jezelf nóg makkelijker. Daardoor heb je hoogstwaarschijnlijk nog minder omkijken naar de boekhouding. Ideaal!
In bovenstaande vergelijker vind je bij alle betaalde boekhoudprogramma’s het bijbehorende maandbedrag. Dit bedrag is exclusief BTW. Wil je graag kosten besparen? Kies dan voor een gratis boekhoudprogramma. Wil je graag een boekhoudprogramma uitproberen? Maak dan gebruik van de gratis proefperiode!
Bewaarplicht boekhouding & financiële administratie
Als particulier of ondernemer ben je verantwoordelijk voor het bijhouden van je financiële administratie. Maar hoe lang moet je eigenlijk al die bonnetjes, facturen en
Rentabiliteit – wat is dat?
Wat is rentabiliteit? Rentabiliteit is een belangrijke financiële maatstaf die aangeeft hoe winstgevend een onderneming is in verhouding tot haar investeringen. Het is een cruciaal
Beste factuur programma van 2024 | Hoe kies je voor jouw bedrijf?
Facturatie is een essentieel onderdeel van elk bedrijf, groot of klein. Het is niet alleen de manier waarop je betaald krijgt voor je producten of
De 10 Beste Boekhoudpakketten van 2024
Een effectief boekhoudpakket is essentieel voor het succes van elk bedrijf. In zijn er tal van boekhoudsoftware-opties op de markt, elk met hun eigen sterke
Wat is een verkoopfactuur?
Een verkoopfactuur is een factuur die je moet verzenden wanneer je een product of dienst verkoopt aan een andere onderneming, omdat dit wettelijk verplicht is.
Wanneer is een geconsolideerde jaarrekening nodig of verplicht?
Een geconsolideerde jaarrekening is een financieel overzicht dat wordt opgesteld door een moedermaatschappij om de financiële prestaties en positie van de moedermaatschappij en haar dochterondernemingen