Gratis eenvoudig boekhoudprogramma | Maak je eigen top 3

Maak het als ondernemer makkelijk met een gratis eenvoudig boekhoudprogramma. Vergelijk en test gratis.

3. Verwerk alle facturen, offertes en bonnetjes in de software
 

Wanneer is het een (gratis) eenvoudig boekhoudprogramma?

Elke ondernemer heeft te maken met een bepaalde mate van boekhouding. Elke ondernemer moet immers alle inkomende en uitgaande geldstromen kunnen verantwoorden. Dat kan je doen door een sluitende boekhouding te maken, waarin je eigenlijk alle geldstromen weet te registreren. Maar, het doen van de boekhouding is voor weinig ondernemers een hobby. Nee, het is voor veel ondernemers juist iets waar ze tegenop zien. Geldt dat ook voor jou? Dan kan je gelukkig altijd nog voor een gratis eenvoudig boekhoudprogramma kiezen.

Wanneer kan je een boekhoudprogramma nou als eenvoudig kwalificeren? Onder meer als het boekhoudprogramma makkelijk in gebruik is, weinig toeters en bellen kent en jou veel gemak biedt. Heb je bijvoorbeeld een handelsonderneming waarin je alleen met in- en verkoop te maken hebt? Dan ben je ongetwijfeld niet op zoek naar een boekhoudprogramma waarin de nadruk ligt op afschrijvingen en dergelijke. Nee, in dat geval kan je veel beter kiezen voor een eenvoudig boekhoudprogramma waarbij de focus ligt op de in- en verkoop en bijbehorende administratiekosten.

Ook wil je ongetwijfeld een boekhoudprogramma hebben waarin je direct alle opties en functies kunt vinden. Dat is ook het geval bij een eenvoudig boekhoudprogramma. Bij dergelijke programma’s heb je een overzichtelijk dashboard, van waaruit je de verschillende boekhoudkundige taken uit kunt voeren. Voor een eenvoudig boekhoudprogramma is het dus eigenlijk wenselijk dat het boekhoudprogramma geen vragen oproept, maar juist alles heel duidelijk weet te maken.

Gratis eenvoudig boekhoudprogramma

Als je op zoek naar een eenvoudig boekhoudprogramma bent, heb je de keus uit verschillende soorten programma’s. Binnen deze soorten kan een onderscheid gemaakt worden tussen gratis eenvoudige boekhoudprogramma en betaalde boekhoudprogramma’s. Wat de beste keus is? Dat is volledig afhankelijk van jouw situatie en van jouw voorkeuren. Feit is dat je met een gratis eenvoudig boekhoudprogramma prima uit de voeten kunt; dergelijke boekhoudprogramma’s bieden namelijk alles waar je naar op zoek bent.

Gaat je voorkeur toch uit naar betaalde boekhoudprogramma’s? Zit je echter tussen bijvoorbeeld twee, drie of vier verschillende programma’s te twijfelen? Dan willen wij je graag wijzen op de gratis proefperiode waar je gebruik van kunt maken. Deze proefperiode stelt je in staat om voor een bepaald aantal dagen het boekhoudprogramma uit te testen. Dit kan een periode van bijvoorbeeld 7, 14 of 30 dagen zijn, waarin je onbeperkte toegang tot het boekhoudprogramma krijgt. Je kunt de verschillende functies bekijken, je kunt de volledige lay-out van het programma bekijken en je kunt zodoende voor jezelf een goed beeld krijgen van het programma. Op basis hiervan ben je vervolgens in staat om een juiste keuze te gaan maken.

Wanneer het programma niet bevalt, heb je al veel geld gespendeerd en je zit eraan vast. Maak daarom gebruik van de boekhoudprogramma’s waar je gebruik kunt maken van een gratis proefperiode. Ben je tijdens de proefperiode tevreden over het programma, dan kun je het programma aankopen of een abonnement afsluiten. Ben je minder tevreden, dan is er geen man overboord, je hebt immers niets betaald. Je kunt in de vergelijker een ander boekhoudprogramma zoeken en opnieuw gebruikmaken van een nieuwe proefperiode.

Hoe doe je snel en eenvoudig boekhouden?

Wil je het liefste niet al te veel tijd besteden aan het doen van de boekhouding? Dan is één van de tips om voor een eenvoudig boekhoudprogramma te kiezen. Een dergelijk programma neemt onwijs veel werk voor je uit handen en zorgt altijd voor een sluitende administratie. Je hebt daardoor ook altijd perfect overzicht over de financiële status van jouw onderneming.

 

Voor het eenvoudig en snel doen van de boekhouding hebben wij nog drie handige tips voor je opgesteld. Volg deze tips op, maak gebruik van een eenvoudig boekhoudprogramma en heb verder geen omkijken meer naar jouw boekhouding!

1. Apart mailadres voor alle inkomende facturen

Een belangrijk onderdeel van de administratie is uiteraard de inkomende facturen. Je krijgt facturen van bijvoorbeeld leveranciers, waarna het de bedoeling is dat je deze facturen binnen de gestelde termijn betaald. Maar, stel nou dat je dagelijks tien facturen krijgt; hoe hou je dit overzicht? Wij willen je graag als tip geven om een apart emailadres te maken voor de inkomende facturen. Door alle facturen op dit mailadres te ontvangen, heb je één overzicht van de facturen die je moet gaan betalen. Erg handig!

Apart mailadres voor alle inkomende facturen
Koppel je boekhoudprogramma op je Mac met externe systemen

2. Koppel je bank aan een boekhoudprogramma

Als je voor één van de eenvoudige boekhoudprogramma’s gekozen hebt, kan je een directe koppeling maken tussen het programma en jouw bank. Dit is iets wat wij absoluut aan willen raden, aangezien dit ook onwijs veel tijd scheelt. Je hebt in dat geval geen omkijken meer naar het koppelen van de transacties. Bijkomend voordeel is dat de transacties door het boekhoudprogramma automatisch verwerkt worden in verschillende financiële rapportages én ook in de BTW-aangifte.

3. Automatiseer koppelingen

Heb je elke maand terugkerende facturen? Betaal je bijvoorbeeld elke maand hetzelfde bedrag voor jouw telefoon, voor jouw auto en/of voor jouw verzekeringen? Dan kan je deze koppelingen elke maand opnieuw maken, maar je kunt deze koppelingen met een boekhoudprogramma ook volledig automatiseren. Je hebt daardoor nooit meer omkijken naar het koppelen van transacties én zeker niet naar het koppelen van transacties die elke maand weer terugkeren.

Transacties worden automatische gekoppeld

Maak je eigen top 3 eenvoudige boekhoudprogramma’s

Voor alle ondernemers is een boekhoudprogramma van essentieel belang. Het maakt het ondernemen niet alleen een stuk makkelijker, maar je hebt ook continue overzicht over je financiële status. Mocht je daarom op zoek naar een eenvoudig boekhoudprogramma zijn, kan je gebruik maken van de vergelijker die je hierboven kunt vinden.

Het gebruik van deze boekhoudprogramma vergelijker is onwijs makkelijk. Aan de linkerkant je filteren op bepaalde essentiële onderdelen. Hierbij kan je denken aan eigenschappen waar elk boekhoudprogramma over beschikt. Door juist op dergelijke eigenschappen te filteren, kan je al een eerste selectie gaan maken. Door meer en meer filters in te vullen, blijven er minder en minder boekhoudprogramma’s over. Met deze filters ben je uiteindelijk in staat om razendsnel een top 3 van de eenvoudige boekhoudprogramma’s voor jezelf samen te stellen.

Heb je een selectie gemaakt van bijvoorbeeld 3 boekhoudprogramma’s? Dan kan je deze via de bovenstaande vergelijker makkelijk met elkaar gaan vergelijken. Je kunt de drie boekhoudprogramma’s naast elkaar leggen en daardoor een duidelijk beeld krijgen van de verschillen tussen de programma’s.

De bovenstaande vergelijker maakt de zoektocht naar het beste eenvoudige boekhoudprogramma een stuk eenvoudiger. Je hoeft zelf niet meer tientallen boekhoudprogramma’s met elkaar te vergelijken, maar kunt juist aansturen op een makkelijk vergelijk. Een vergelijk waarin je de top 3 eenvoudige boekhoudprogramma’s op een eenvoudige en juiste manier met elkaar weet te vergelijken. Dankzij onze vergelijker kan je razendsnel het juiste boekhoudprogramma vinden. Dat scheelt jou een hoop tijd en zoals je als ondernemer ongetwijfeld weet, is tijd geld.

Wat zijn de voordelen van een eenvoudig boekhoudprogramma?

Door van een eenvoudig boekhoudprogramma gebruik te maken, geniet je van enkele voordelen. Het gebruik maken van een dergelijk programma brengt eigenlijk diverse voordelen met zich mee, waarbij meerdere voordelen tot de verbeelding spreken. Enkele van de belangrijkste voordelen bespreken we hieronder nader in het kort. Na het doorlezen van de onderstaande voordelen wil je ongetwijfeld zelf direct van een eenvoudig boekhoudprogramma gebruik gaan maken!

1. Snel en gemakkelijk je administratie doen

Geen enkele ondernemer ontkomt eraan; het doen van de administratie. Je kunt het uitbesteden aan een administratiekantoor, maar daarbij moet je rekening houden met de nodige kosten. Om deze kosten op een gemakkelijke manier te besparen, kan je veel beter voor een eenvoudig boekhoudprogramma doen. Eén van de belangrijkste voordelen hiervan is namelijk dat je snel en gemakkelijk je administratie kunt doen. 

Je kunt bijvoorbeeld bepaalde administratieve handelingen gaan automatiseren, je kunt transacties rechtstreeks via je bank laten koppelen en je krijgt meldingen mocht er iets niet goed gaan binnen de administratie. Dat laatste is bijvoorbeeld handig als je dubbele facturen hebt geboekt of als je ergens anders een foutje hebt gemaakt. Het eenvoudige boekhoudprogramma wijst jou hier direct op, waardoor je minder en minder tijd aan jouw administratie hoeft te besteden.

Bijkomend voordeel is dat veel cijfers al automatisch door het boekhoudprogramma ingevuld worden. Je hoeft al met al weinig moeite te doen om een sluitende administratie voor jouw onderneming te verkrijgen. Het meeste werk wordt door het eenvoudige boekhoudprogramma uit jouw handen genomen!

2. Meer tijd om te ondernemen

Als je als ondernemer actief bent, is er ongetwijfeld iets waar je goed in bent. Je bent daar niet alleen goed in, maar je vindt het ongetwijfeld ook leuk om te doen. Door voor een eenvoudig boekhoudprogramma te kiezen, maak je vanzelf meer tijd vrij voor het ondernemen. Je geniet van het gemak van online boekhouden, waardoor je meer tijd vrij hebt om te ondernemen. Dat komt niet alleen het bedrijfsresultaat ten goede, maar ook je algehele gemoedstoestand. Het is immers vele malen leuker om je bezig te houden met dingen die je oprecht leuk vindt!

3. In een paar clicks je BTW-aangifte doen

Een paar keer per jaar moet je als ondernemer zijnde BTW-aangifte doen. Normaliter gaat er behoorlijk veel tijd zitten in het doen van een dergelijke aangifte, maar dat is niet het geval als je gebruik van een boekhoudprogramma maakt. Dit programma rekent namelijk alle relevante cijfers voor je uit, waarna je in slechts een paar clicks je volledige BTW-aangifte kunt doen. Dat scheelt je een hoop werk, tijd en mogelijk ook irritaties.

Bijkomend voordeel is dat je zeker weet dat de BTW-aangifte op de juiste manier gedaan wordt. Een eenvoudig boekhoudprogramma maakt immers geen rekenfouten. Wat wens je nog meer?

Alles over Twinfield

Twinfield

Wat is Twinfield? Als ondernemer loop je tegen de nodige uitdagingen aan. Zo heb je voortdurend (nieuwe) klanten nodig, moet je voor een goede cashflow

Lees meer

Wij vergelijken